Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE lansează materialul informativ „Q&A - Întrebări frecvente referitoare la votul în străinătate”

ro

22 Nov, 2016 16:30 1490 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat materialul informativ „Q&A - Întrebări frecvente referitoare la votul în străinătate” care aduce alegătorilor români din străinătate informaţii necesare referitoare la condiţiile de exercitare a dreptului de vot la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 11 decembrie.
 
„Q&A - Întrebări frecvente referitoare la votul în străinătate” este parte a campaniei derulate de Ministerul Afacerilor Externe cu scopul informării cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate asupra modalităţilor de exercitare a dreptului de vot pe care le au la dispoziţie la alegerile parlamentare din acest an.
 
Materialul menţionat mai sus oferă răspunsuri simple şi clare la cele mai frecvente întrebări pe care alegătorii români din străinătate le au cu privire la votul în străinătate, cum ar fi:
 
  •          Cum votez prin corespondenţă? 
  •          Dacă m-am înscris în Registrul electoral cu opțiunea votului prin corespondență și am confirmat primirea materialelor de vot însă mă răzgândesc și doresc să votez la secție, este posibil? 
  •          Dacă am domiciliul în România şi mă aflu ca turist în străinătate, la momentul votului, îmi pot exercita dreptul la vot? 
  •          Care sunt actele de identitate românești pe baza cărora pot vota la alegerile parlamentare din 2016? 
  •          Cine poate vota în străinătate? 
  •          Câte secţii de votare sunt organizate în străinătate ? 
  •          Dacă am domiciliul sau reşedinţa în străinătate (ex. Spania) şi în ziua votului mă aflu în alt stat decât statul de reşedinţă, tot în străinătate (ex. Italia) pot vota? 
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, pentru a facilita identificarea celei mai apropiate secţii de votare, a pus la dispoziţia alegătorilor români din străinătate Harta interactivă a secţiilor de votare in străinătate disponibilă la link-ul de mai jos:
http://www.mae.ro/locatiile_secţiilor_de_votare
 
Lista integrală a celor 417 secţii de votare din străinătate, înfiinţate prin Hotărârea Nr. 43/2016 a Autorităţii Electorale Permanente poate fi consultată pe pagina de web a Ministerului Afacerilor Externe, la linkul de mai jos:
http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2016/2016_alegeri/2016.11.071_sectii_de_votare_mo_(3).pdf
 
Pentru informaţii suplimentare cu privire la exercitarea dreptului de vot, alegătorii români din străinătate au la dispoziţie materialul informativ realizat de MAE, intitulat Ghidul alegătorului român din străinătate, disponibil la linkul de mai jos:
http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2016/2016_alegeri/2016.11.18_ghidul_alegatorului_roman_din_strainatate.pdf
 
De asemenea, informații utile privind votul în străinătate sunt disponibile pe pagina de web a Ministerului Afacerilor Externe, la secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016 (http://www.mae.ro/parlamentare-2016), precum și pe site-urile misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României.


Sursa foto: caleaeuropeana.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii