Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Cum puteţi verifica înscrierea în Registrul electoral? Au mai rămas 4 zile!

ro

11 Sep, 2016 19:07 1986 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe reamintește că au mai rămas doar patru zile până la încheierea perioadei de înscriere a cetățenilor români din străinătate în Registrul electoral pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Astfel, până la 14 septembrie 2016, orele 24:00, cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate pot depune personal sau pot transmite prin poștă sau prin email la ambasada sau consulatul din statul în care locuiesc solicitarea de înscriere în Registrul electoral, optând fie pentru a-şi exercita votul prin corespondenţă, fie pentru a solicita înfiinţarea unei secții de votare în localitatea de reședință.

Alegătorii care depun cereri de înscriere în Registrul electoral pot verifica cu uşurinţă dacă solicitarea lor a fost validată accesând pagina de web a Registrului electoral: www.registrulelectoral.ro.

De asemenea, alegătorii care au depus cereri şi au inclus în formularul de înscriere şi o adresă de email vor primi un email de confirmare a validării solicitării din partea  Autorității Electorale Permanente.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă completarea formularului de înscriere cu datele corecte şi complete; în cazul în care informaţiile furnizate de alegător sunt eronate sau incomplete, acesta nu va fi înscris în Registrul Electoral. Alegătorii aflaţi în această situaţie vor putea să îşi exercite dreptul la la una din secţiile organizate în străinătate.

Informații utile privind votul la alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an în afara țării sunt disponibile pe site-ul MAE, în cadrul secțiunii special dedicate, precum și pe site-urile misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii