Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iniţiativă privind eliminarea eventualelor fraude la alegeri

ro

08 Sep, 2016 21:39 1703 Marime text
Având drept principal obiectiv eliminarea eventualelor fraude la alegeri, deputatul constănţean Florin Gheorghe, în cursul zilei de luni, a depus o iniţiativă legislativă privind modificarea articolului 3 din Legea pentru alegerea administraţiei publice locale.
 
Florin Gheorghe doreşte ca alegătorul ce şi-a schimbat domiciliul sau reşedinţa cu mai puţin de trei luni înainte de data alegerilor să exercite dreptul de vot în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care a avut anterior domiciliul.
 
Contactat telefonic de redactorii ZIUA de Constanţa, Florin Gheorghe a spus că a depus iniţiativa la care facem referire luni după-amiază. Unii cetăţeni îşi schimbă domiciliul cu numai câteva zile înainte de data alegerilor, în vederea susţinerii unui anumit candidat, ne-a spus deputatul, care vrea să fie eliminate „eventualele fraude, pentru a nu mai exista suspiciuni”.
 
„În comune, unde vin la vot, să zicem, 2.000 de oameni, dacă faci mutaţie la 100, ai câştigat alegerile”, ne-a mai spus Florin Gheorghe.
 
„Să spunem că oamenii ar fi de bună credinţă. Însă un om care se află de o săptămână într-o locaţie nu ştie ce fel de oameni sunt acolo, prin urmare, votează după ureche. În mai multe luni au timp să ia informaţiile de care au nevoie, să le asimileze şi să voteze în cunoştinţă de cauză”, a precizat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Florin Gheorghe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii