Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Dinu datorează candidatura la parlamentare reţelelor de socializare. Proiectul său vizează majorarea venitului garantat (documente)

ro

09 Nov, 2016 00:00 3243 Marime text
Printre candidaturile admise de membrii Biroului Electoral de Circumscripţie nr.14 Constanţa pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie se regăseşte şi cea a candidatului independent Gheorghe Dinu. De profesie avocat, acesta aspiră la un mandat de deputat în viitoarea legislatură.
 
La conferinţa de presă în cadrul căreia şi-a lansat candidatura, Gheorghe Dinu a acuzat partidele politice tradiţionale, care, prin lege, condamnă cetăţenii la înfometare şi genocid. De altfel, Dinu spune că partidele nu au nevoie de profesionişti, candidatura sa nefiind acceptată de liderii partidelor cu care a dialogat.
 
Dacă va beneficia de votul constănţenilor şi v-a fi ales deputat în Parlamentul României, Gheorghe Dinu îşi propune creşterea venitului minim garantat la 2.500 de lei, adică la valoarea coşului minim de consum lunar. „Acesta va fi primul proiect pe care îl voi promova şi susţine în Parlamentul României”, spune candidatul independent, care adaugă: „Dacă parlamentarii partidelor se vor opune acestui proiect de lege, voi strânge 100.000 de semnături de la cetăţeni şi, conform prevederilor art. 74, alin. 1 din Constituţia României, voi promova acest proiect de lege impus de cetăţeni”. Sursa de finanţare pentru acest proiect va fi chiar o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor, la ora actuală gradul de colectare fiind puţin peste 30%.

Sloganul candidatului Dinu este „Independent, omul tău în Parlament”

Acesta spune că datorează candidatura sa oamenilor care s-au mobilizat în special pe reţelele de socializare şi au ajutat la strângerea celor 7.400 de semnături. Dinu a mai declarat că salută decizia ministrului de Interne privind filmarea numărătorii voturilor în secţiile de votare.

Independentul Gheorghe Dinu preferă banii în locul investiţiilor 

Cotidianul ZIUA de Constanţa a început prezentarea candidaţilor înscrişi în competiţia electorală cu informarea cititorilor cu privire la interesele şi averile acestora. Menţionăm că am solicitat formaţiunilor politice implicate în scrutin şi CV-urile candidaţilor, pe care le vom prezenta imediat ce le vom primi.
 
Revenind la candidatul independent Gheorghe Dinu, potrivit declaraţiei sale de avere postate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), acesta deţine un teren intravilan şi o casă în Constanţa, iar deplasările în teritoriu le poate face fie la volanul unui Audi, fabricat în anul 2011, fie conducând un autoturism Skoda, fabricat în 2002.
 
Din punct de vedere financiar, în lunile iunie şi septembrie 2016, avocatul Dinu a vândut două apartamente, pe care a încasat 76.000 de euro. Totodată, acesta deţine cinci conturi curente în care are 42.000 de euro şi 14.900 de lei şi acţiuni la Oil Terminal evaluate la 1.000 (nu se menţionează moneda). Conform aceluiaşi document, veniturile încasate în anul fiscal 2015 de familia Dinu au fost de 201.640 de lei.
 
De asemenea, din declaraţia sa de interese puteţi afla că este titular în două cabinete de avocatură, este membru al Clubului Rotary Bucureşti Atheneum, prim-vicepreşedinte al CCBIR, dar şi arbitru în CCINCT şi la Tribunalul Arbitral. Desigur, Gheorghe Dinu se mândreşte că este membru al Asociaţiei Juriştilor din România, iar ca avocat a asigurat de-a lungul timpului asistenţă juridică companiilor de navigaţie Petromin, Navrom şi Romline, valoarea totală a acestor contracte ridicându-se la 1.400.000 de dolari americani.

Cine este Gheorghe Dinu?

Avocat din 1997 şi conferenţiar universitar din 2002 la Facultatea de Drept din Constanţa, Gheorghe Dinu are 61 de ani şi este constănţean. A fost expert criminalist şi şef serviciu de informaţii pentru judeţul Constanţa şi din 1994 pentru sud-estul României. Este absolvent al Colegiului „Mircea cel Bătrân” şi al Facultăţii de Drept din Bucureşti, membru al Uniunii Juriştilor din România şi absolvent al mai multor cursuri de formare continuă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii