Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Vişan - „Toate măsurile PSD sunt menite să inducă o dinamică de business mai ales în zona clasei de mijloc”

ro

28 Nov, 2016 00:00 6178 Marime text
George Vişan a intrat în PSD în anul 2003, iar în 2007 a fost ales preşedintele TSD Constanţa. În 2009 a fost numit director coordonator al Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie. A fost şi director al Direcţiei Comerciale din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa în perioada 2012 - 2015. La alegerile locale din 2016 a fost ales consilier local pe lista PSD Constanţa.
 
Aţi activat mulţi ani în mediul privat, dar şi în zona publică. Renunţaţi la o poziţie de top management pentru a candida. De ce?
 
George Vişan: Parlamentul României are nevoie de oameni bine pregătiţi, dar mai ales cu experienţă, pentru a amenda legile existente şi pentru a iniţia altele noi. Vreau să reducem birocraţia, dar şi să actualizăm cadrul legislativ din domeniul economic. Trebuie să simplificăm pachetul de raportări obligatorii şi modul în care se administrează afacerile. Toate măsurile Partidului Social Democrat sunt menite să inducă o dinamică de business mai ales în zona clasei de mijloc, printr-o susţinere reală oferită tinerilor antreprenori, start-up-urilor şi firmelor cu impact regional care îşi plătesc cu greu taxele.
 
Care vor fi ţintele Partidului Social Democrat Constanţa pe plan politic, economic şi social pentru perioada 2016 - 2020? 
 
George Vişan: România are nevoie de un sistem de educaţie performant, care să pregătească forţa de muncă şi viitorii antreprenori de succes, pentru că numai aşa vom avea o dezvoltare sănătoasă a economiei româneşti. Pentru constănţeni, turismul vine, de cele mai multe ori, pe primul loc în statisticile oficiale şi de aceea susţinem măsurile de stimulare a actorilor economici din acest sector, încurajarea investiţiilor din domeniu şi crearea de noi locuri de muncă bine plătite.
 
Din poziţia de director comercial al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, am promovat la nivel regional şi internaţional interesele comunităţii portuare şi am ajutat la atragerea de noi volume de marfă. Dezvoltarea portuară este proporţională cu evoluţia pe orizontală a comunităţii economice locale. Trebuie să ne folosim potenţialul geostrategic şi descoperirile recente de zăcăminte de petrol şi gaze din bazinul românesc al Mării Negre pentru a transforma Portul Constanta într-un hub energetic. Lucrăm deja la un proiect de lege care să promoveze forţa de muncă locală prin impunerea specialiştilor români în cadrul proiectelor internaţionale din domeniu.
 
Cu suportul administraţiei publice locale, am creat o platformă de dialog pluridisciplinar între universitate şi mediul de afaceri. Vrem ca oferta educaţională să răspundă nevoilor pieţei forţei de muncă, actuale şi viitoare.
 
Acesta poate fi un obiectiv dificil de atins. Mulţi tineri aleg să plece din ţară…
 
George Vişan: Vreau să păstrăm în ţară cât mai mulţi dintre tinerii profesionişti. Voi lupta pentru revenirea tinerilor plecaţi din România prin subvenţionarea chiriei, garantarea unui fond de investiţii, scutirea de impozit pentru o anumită perioadă. Am studiat în străinătate şi ştiu cât de greu este să te integrezi printre străini.
 
Prin programul PRIMUL SALARIU, vom garanta un venit de încadrare de 2.500 de lei brut în primii trei ani de muncă şi vom subvenţiona cu 50% din cheltuielile angajatorului pentru tinerii cu studii superioare, licenţiaţi. Partidul Social Democrat intenţionează să aloce 60 de milioane de euro pentru granturi menite să îi ajute pe tinerii proveniţi din familiile sărace sau din centrele de plasament să îşi înfiinţeze o afacere. Firmele acestor tineri vor beneficia de statutul de unităţi protejate autorizate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii