Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Lupu, despre votul prin corespondenţă Parlamentarii au devenit hiperactivi cu trei luni înainte de alegeri

ro

10 Sep, 2016 00:00 2150 Marime text
PNL susţine că importanţa votului prin corespondenţă constă în a permite tuturor românilor din străinătate să-şi exprime opţiunea într-o manieră deschisă, corectă şi democratică. „PNL cataloghează modificările aduse de OUG privind alegerile parlamentare şi votul prin corespondenţă  drept necesare pentru asigurarea unei climat optim de desfăşurare a alegerilor, atât în sensul facilitării procesului de vot, cât şi în ceea ce priveşte exprimarea voinţei politice a cetăţeanului”, susţine deputatul Mihai Lupu, într-o declaraţie politică.
 
În acest context, liberalul a subliniat că OUG simplifică procedurile de înscriere în Registrul electoral, permiţând şi votul prin corespondenţă şi introducând posibilitatea transmiterii actelor necesare şi prin poşta electronică. Românii care vor dori să se înscrie în acest registru trebuie să completeze o cerere care să conţină numele, prenumele, CNP-ul, însoţită de o copie a actului de identitate şi o copie a documentului care dovedeşte reşedinţa, eliberat de autorităţile străine, sau a paşaportului, cu menţionarea statului de domiciliu, ce va fi trimisă prin poştă, inclusiv prin poşta electronică, ori depusă la misiunea diplomatică sau oficiul consular.
 
OUG introduce posibilitatea ca MAE să propună AEP înfiinţarea unor noi secţii de vot în străinătate în termen de 15 zile de la aducerea la cunoştinţa publică a datei alegerilor. În plus, OUG elimină şi o serie de articole care împiedicau votul pe liste suplimentare al alegătorilor cu domiciliul în ţară şi cu reşedinţa în străinătate, precum şi al celor cu domiciliul în străinătate. Românii din străinătate vor putea vota nerestricţionat la orice secţie de votare, ceea ce, în opinia PNL, este, în final, un câştig real pentru România şi pentru întreaga clasă politică, în termeni de legitimitate şi reprezentativitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii