Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum puteţi să vă faceţi rapid viză de flotant, pentru a vota la alegerile din decembrie? (document)

ro

26 Nov, 2016 00:00 7327 Marime text
O noutate adusă de alegerile parlamentare din 11 decembrie este că cetăţenii pot vota doar unde au domiciliul. Cei care vor să voteze din alt judeţ au încă timp să obţină un document de reşedinţă, cunoscut drept „viză de flotant”. Procedura în sine e simplă şi durează destul de puţin, iar eliberarea actului ia în jur de o săptămână.

Care sunt paşii pentru obţinerea vizei de flotant?

Puteţi vota indiferent când v-aţi făcut „viza de flotant”: într-adevăr, înscrierea în Registrul Electoral se face cu 45 de zile înainte, dar cei care nu sunt înscrişi pot vota pe listele suplimentare dacă fac dovada că au reşedinţa pe raza secţiei de votare. Trebuie să identificaţi o cunoştinţă (prieten/ă, rudă) în oraşul unde locuiţi acum care acceptă să vă ia în spaţiu: nu vă trebuie contract, legea e foarte permisivă şi spune că unicul criteriu este să staţi cel puţin 15 zile din an la această persoană (fără să fie nevoie de dovada celor 15 zile). Trebuie să rugaţi persoana care vă ia în spaţiu să completeze un formular asemănător celui din secţiunea „Documente”.
 
Următorul pas este să plătiţi taxa de timbru (5 lei) la Poştă sau la Direcţia Generală de Impozite şi Taxe. Apoi, trebuie să vă deplasaţi la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor din oraş împreună cu persoana care vă ia în spaţiu, având contractul de vânzare-cumpărare a apartamentului în original şi copie, formularul completat, dovada plăţii taxei de timbru şi buletinele. Veţi primi viza de flotant în cel mult şapte zile de la momentul depunerii actelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Luci 14 Jun, 2017 08:50 Întrebare. Trebuie să las actul de identitate timp de 7 zile la poliție sau actul rămâne la mine până vine viza de flotant?