Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa - alegeri parlamentare 2016 Cu ce gânduri au votat aspiranţii la mandatele de deputaţi şi senatori (galerie foto)

ro

12 Dec, 2016 00:00 2831 Marime text
La nivelul municipiului Constanţa, competiţia electorală pentru desemnarea componenţei viitorului Parlament al României a aliniat la start membrii a 11 formaţiuni politice şi doi candidaţi independenţi care s-au luptat pentru obţinerea celor cinci mandate de senator şi celor 11 de deputaţi. Listele permanente ale Circumscripţiei electorale nr. 14 Constanţa au cuprins 629.648 de cetăţeni cu drept de vot. Ei şi-au putut exprima opţiunile în 556 de secţii de votare amenajate în judeţ. Secţiile de vot s-au deschis la ora 7.00 şi s-au închis la ora 21.00. 
 
Pentru a-şi asigura măcar un vot în plus, inevitabil, la scrutin au spus „prezent“ (anunţându-şi cu o zi înainte ora şi secţia unde vor vota) cei care sperau ca alegătorii să le încredinţeze mandatele de deputaţi sau de senatori la care tânjeau. Unii au fost matinali, alţii au preferat să-şi facă mai întâi siesta, iar la apariţia lor alegătorii să fie mai numeroşi, pentru a fi cât mai vizibili. 
 
Potrivit informărilor transmise de staff-ul de campanie al partidelor politice implicate în scrutin, printre cei ce au vrut să-şi „ia de-o grijă“ cât mai repede s-au numărat: George Gabriel Vişan, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor - ora 9.00 la secţia de votare nr. 136 din cadrul Liceului „George Călinescu”; Christian Gigi Chiru - candidat ALDE pentru Senat - ora 8.30 la secţia de votare nr. 291 din incinta grădiniţei din Eforie Sud; Bogdan Huţucă, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor - ora 09.00 la secţia de votare nr. 294 de la Şcoala generală din Eforie Nord; George Niculescu, candidat PNL pentru camera Deputaţilor - ora 9.00 la secţia de votare nr. 192 de la Şcoala Gimnazială nr. 5 „Nicolae Iorga“ din Constanţa şi Ana Marcu, candidat PNL pentru camera Deputaţilor - ora 9.30 la secţia de votare nr. 195 din incinta Şcolii Gimnaziale nr. 5 „Nicolae Iorga“ .
 
Ceilalţi aspiranţi la mandatele de parlamentari au ajuns la urne în jurul prânzului, iar mulţi dintre ei, unii fără şanse de a deveni activi în viitorul Parlament al României, au preferat să nu-şi anunţe ora la care îşi vor exprima prin vot opţiunile. 

Ce speră politicienii 

Primarul municipiului Constanţei şi preşedinte al organizaţiei municipale PSD, Decebal Făgădău, a votat la o grădiniţă de pe strada Badea Cârţan, iar la urne a venit împreună cu soţia sa, Monica Gaitanidis. Acesta a afirmat că a venit la vot plin de speranţă, cu gândul la un viitor mai bun, pentru un oraş puternic, într-o ţară puternică.
 
„Am votat pentru a da gir şi încredere unei echipe, unui proiect, unor oameni şi am venit pentru a da, totodată, un vot de blam celor care au înşelat încrederea. Am venit cu gândul de a realiza proiectul sălii polivalente în Constanţa, cu speranţa că anul viitor vom începe lucrările la Cazino. Am venit pentru că mi se pare important ca noi, constănţenii, să facem parte dintr-un proiect mare, mi se pare firesc ca noi, constănţenii, să nu lipsim de pe o hartă.
 
Indiferent de opţiunea electorală, îmi doresc ca toţi constănţenii să se prezinte la vot şi îmi doresc ca rezultatul să fie bun, în primul rând pentru Constanţa şi pentru România. Ca primar, îmi doresc să avem cât mai repede un guvern rezultat după ziua de astăzi, pentru că ţara are nevoie de un buget, de stabilitate şi de măsuri concrete. La sfârşitul zilei, îmi doresc să vedeţi o echipă unită şi frumoasă“, a afirmat edilul-şef al urbei.

„România poate să o ia pe un drum corect“

La ieşirea de la urne, liberalul Robert Boroianu a afirmat că votul este modul prin care fiecare dintre noi îşi decide destinul. „Aş vrea să vă spun că în decembrie 1989 au murit oameni ca noi să avem acest drept de a vota liber. Invit constănţenii să iasă la vot. Avem o obligaţie faţă de cei care s-au jertfit şi faţă de copiii noştri. Consider că România poate să o ia pe un drum corect”, a declarat Boroianu, aspirant la un mandat de deputat din partea PNL Constanţa.

„Am votat cu speranţa că românii vor face alegerea corectă“

Având candidaţii eligibili proveniţi din afara judeţului, echipa PMP Constanţa a mers cu tot alaiul la Liceul Teoretic „Traian” pentru a-şi exprima opţiunile. După ce a votat, Dorel Constantin Onaca, candidat pentru Senat, a îndemnat constănţenii „să vină la vot şi să voteze cum trebuie”. „Am văzut cu toţii cum arată Constanţa, dar ea se poate schimba cu o echipă puternică, cu un prim-ministru puternic, oraşul şi judeţul vor fi puse în mişcare”, a precizat acesta.

Şi Magda Bistriceanu, candidat PMP Constanţa pentru Camera Deputaţilor, a afirmat: „Am votat pentru constănţeni, pentru viitorul copiilor noştri, am votat pentru judeţul Constanţa. Vă îndemn pe toţi să faceţi acest lucru şi să veniţi la vot”.

Fostul jurnalist Robert Turcescu, aspirant la un mandat de deputat, a declarat: „Am votat cu multă încredere şi cu foarte multă speranţă şi sunt convins că aici, la Constanţa, dar şi în întreaga ţară românii vor face alegerea corectă. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine!”

„Am votat pentru un Parlament care să redevină un for al democraţiei“

Preşedintele organizaţiei judeţene PRU Constanţa şi candidat pentru Camera Deputaţilor, avocatul Dumitru Bădrăgan, şi-a exprimat opţiunea privind componenţa viitorului Legislativ al României la Şcoala Gimnazială nr. 5 din Constanţa. La ieşirea din secţia de votare, acesta a declarat: „Am votat pentru un Parlament care să redevină un for al democraţiei, un Parlament în care să regăsim legi care să reprezinte ceva pentru viitorul copiilor noştri, pentru o Românie puternică. Din fericire, am votat în şcoala în care am învăţat şi mi-am amintit că fiecare dintre noi are un vis când pleacă la drum şi sper ca, după 12 decembrie, să avem un Parlament care să ne reprezinte cu adevărat. Sper ca şi constănţenii să înţeleagă importanţa votului de astăzi. Parlamentul are un rol extrem de important, Parlamentul va însemna şi viitorul Executiv, şi modul în care cu toţii vom reuşi să dezvoltăm România“, a precizat liderul PRU Constanţa.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii