Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce contribuţii au declarat competitorii electorali, partidele politice şi candidaţii independenţi în campania electorală pentru alegerile parlamentare (documente)

ro

06 Dec, 2016 00:00 1989 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că mandatarii financiari ai competitorilor electorali participanţi la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016 au declarat şi înregistrat la AEP contribuţii pentru campania electorală în valoare totală de 32.731.386,41 de lei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, contribuţiile candidaţilor pentru campania electorală pot fi folosite numai după data declarării acestora la Autoritatea Electorală Permanentă. Cele mai mari sume declarate aparţin şi celor mai mari formaţiuni politice: PSD - 11,25 de milioane de lei şi PNL - 10,62 de milioane de lei. Pe locul trei se situează PRU, cu 2,8 milioane de lei, apoi PMP, cu 2,52 de milioane de lei, urmat de ALDE, cu 2,38 de milioane de lei. Restul formaţiunilor nu au depăşit suma de 2 milioane de lei în contribuţii.

În ceea ce îi priveşte pe candidaţii independenţi de la Constanţa, Gheorghe Dinu, candidat la un post de deputat, a contribuit cu 24.000 de lei la campanie, iar Corneliu Moth, care candidează pentru un post în Senat, cu suma de 20.150 de lei.
 
Notă: În Anexa nr. 1 găsiţi valoarea contribuţiilor pentru campania electorală înregistrate de mandatarii financiari ai partidelor politice, alianţelor politice şi organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, înregistrate la sediul central al AEP până la data de 1 decembrie 2016.
În Anexa nr. 2 găsiţi valoarea contribuţiilor pentru campania electorală declarate şi înregistrate la sediul central al AEP, până la data de 1 decembrie 2016, de către mandatarii financiari ai candidaţilor independenţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii