Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri parlamentare MAE expediază buletinele de vot pentru secţiile de votare din străinătate

ro

25 Nov, 2016 18:02 1554 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a început expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, urmând ca acestea să fie puse la dispoziţia birourilor secţiilor de votare din străinătate organizate pentru scrutinul din 11 decembrie 2016 pentru alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Pentru cele 417 secţii de votare înfiinţate pentru alegătorii români din străinătate, Ministerul Afacerilor Externe trimite 1.993.930 buletine de vot (996.965 de buletine pentru alegerea Senatului şi 996.965 de buletine pentru alegerea Camerei Deputaţilor). Numărul buletinelor de vot a fost stabilit ca urmare a estimărilor realizate de misiunile diplomatice, ţinând cont de prezenţa la vot de la procesele electorale anterioare şi dispersia teritorială a comunităților românești.

Odată cu buletinele de vot, Ministerul Afacerilor Externe expediază şi celelalte materiale necesare votării: timbre autocolante, ştampile cu mențiunea votat, ştampile de control, plicuri transparente, tuşiere, tuş, formulare tipizate.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii