Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP – Au fost validate peste 9.000 de cereri în Registrul electoral (documente)

ro

12 Sep, 2016 18:07 1999 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, până azi, au fost validate 9.116 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate. Conform AEP, dintre acestea, 6.673 menționează opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 2.443 pentru votul în secțiile de votare.
 
„Menționăm că cererile de înscriere în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență au fost depuse de cetățeni români cu domiciliul sau reședința în 2.209 localități din 44 de țări, iar cele cu opțiunea pentru votul în secțiile de votare au fost depuse de cetățeni români cu domiciliul sau reședința în 496 de localități din 33 de țări”, precizează AEP într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.

De menţionat că localitățile din străinătate unde a fost atins pragul minim de 100 de alegători înscriși în Registrul electoral necesar pentru organizarea unei noi secții de votare sunt Soroca, Căușeni și Carabetovca din Republica Moldova.

 
În Anexa nr. 1 din secţiunea „Documente” găsiți situația pe țări și localități a cererilor de înscriere în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență, așa cum au fost depuse și validate până la data de 12 septembrie 2016, ora 9:00, ora României.
În Anexa nr. 2 din secţiunea „Documente” găsiți situația pe țări și localități a cererilor de înscriere în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul în secțiile de votare, așa cum au fost depuse și validate până la data de 12 septembrie 2016, ora 9:00, ora României.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii