Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Loteria mandatelor aproape de start!

ro

01 Dec, 2008 21:03 1053 Marime text

Cuantificarea voturilor la nivelul Circumscripţiei electorale nr.14 Constanţa s-a finalizat. La sediul Biroului Electoral Judeţean s-a stins lumina, în sfârşit, iar membrii săi şi angajaţii Direcţiei Judeţene de Statistică s-au retars la casele lor după mai bine de 36 de ore de lucru non-stop.

Însă, candidaţii implicaţi în competiţia electorală pentru câştigarea mandatelor de parlamentari nu pot dormi liniştiţi..încă. Cu excepţia celor care au reuşit să obţină 50 + 1%  din opţiunile alegătorilor din colegiul în care au candidat şi şi-au adjudecat mandatul, restul, indiferent de procentul înregistrat nu pot fi siguri că, în viitorii patru ani, vor activa în Parlament.

Acest aspect ne-a fost confirmat şi de judecătorul Lucian Lică, locţiitor în Biroul Electoral Judeţean al Circumscripţiei nr. 14 Constanţa. El a precizat că, rezultatele finale din circumscripţia noastră au fost trimise la Biroul Electoral Central (BEC) şi, mîine, se aşteaptă confirmarea. "Odată cu confirmarea, BEC ne va transmite pragurile electorale şi indicii ce vor fi atribuiţi partidelor, alianţelor politice şi organizaţiilor care au depăşit acel 5%, precum şi candidaţilor acestora şi, abia apoi, se va trece la distribuirea mandatelor de parlamentari ce nu au fost câştigate în prima etapă", ne-a declarat judecătorul Lucian Lică, locţiitor în Biroul Electoral Judeţean al Circumscripţiei nr. 14 Constanţa. În acest context, împărţirea celorlalte mandate pe colegiile ne-adjudecate încă se va face în data de 2 sau 3 decembrie anul curent. Abia atunci vom şti, cu exactitate, care vor fi cei zece deputaţi şi patru senatori care ne vor reprezenta în legislatura 2008 - 2012 în Parlamentul României.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii