Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Linistea romanilor", respinsa de parlamentari

ro

23 Dec, 2008 15:47 1117 Marime text
Parlamentarii au înregistrat la Camera Deputaţilor, în 2008, peste 700 de propuneri legislative, din care doar 300 au devenit legi. 

Este binecunoscut faptul că peremistul Gheorghe Funar este campion în ce priveşte numărul proiectelor de legi înfiinţate şi că puţine dintre acestea ajung la promulgare. Iniţiativele legislative aparţinând fostului primar al Clujului au fost percepute ca hilare de unii dintre colegii săi, stârnind râsul la propriu. Pesedistul Miron Mitrea s-a prăpădit de râs în plen, când, în calitate de preşedinte de şedinţă a dat citire titulaturii proiectelor de lege iniţiate de Funar. În urma alegerilor uninominale, peremistul nu a reuşit să se „califice" pentru un nou mandat.

Unul dintre ele, iniţiat în 2008, s-a intitulat „Propunere legislativă pentru liniştea românilor şi a României". În expunerea de motive a iniţiativei, autorul arată că motivul principal al neliniştii românilor sunt etnicii maghiari sau, mai bine zis, privilegiile deţinute de aceştia, în opinia autorului. Prin proiectul de lege iniţiat, Funar a propus ca în România să fie interzise partidele constituite pe criterii etnice. De asemenea, Funar a mai propus interzicerea UDMR de a face parte din Guvern, iar membrilor ei, de a ocupa funcţii de demnitate publică. Prin această iniţiativă Funar a propus o serie de măsuri care vizează etnicii maghiari, precum interzicerea emisiunilor în limba maghiară, a separatismului şcolar pe criterii etnice sau înlăturarea de pe teritoriul României a oricărui însemn care aminteşte de ocupaţia ungurească: statui, monumente, steme etc. Guvernul a precizat că nu susţine această iniţiativă. Propunerea legislativă nu s-a concretizat, fiind respinsă atât de deputaţi, cât şi de senatori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii