Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fara salariul minim brut de 500 euro, in programul de guvernare PD-L - PSD

ro

22 Dec, 2008 16:46 1080 Marime text
După ce în urmă cu două zile, cele două partide au promis un salariu minim brut de 500 de euro, la intrarea României în zona euro, în forma finală a proiectului de guvernare prevederile s-au schimbat. 

În ultima perioadă, programul de guvernare al viitoarei coaliţii de guvernare a suferit modificări semnificative. Guvernanţii se pare că şi-au dat seama că nu pot îndeplini sub nicio formă ce au promis.

Astfel, în domeniul muncii au fost făcute unele modificări în direcţiile de acţiune pe care cele mai importante vizând majorarea salariului minim brut şi a celui mediu brut. Astfel, dacă în proiectul programului de guvernare PDL-PSD era prevăzută creşterea salariului minim brut pe economie astfel încât să atingă 50 la sută din salariul mediu brut pe economie până la sfârşitul anului 2012, dar şi ţintirea unui salariu minim brut de 500 euro la data intrării României în zona euro, din programul final a fost eliminată prevederea privind salariul minim brut de 500 de euro.

Mai mult, iniţial noii guvernanţi îşi propuseseră ca salariul mediu brut nominal pe economie să crească până în 2012 cu aproximativ 60 la sută, în programul final această cifră fiind stabilită la 55 la sută.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii