Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri la universităţi Astăzi, la „Ovidius“, se aleg Consiliile profesorale la patru facultăţi

ro

23 Jan, 2012 08:21 2099 Marime text

banner1.jpgContinuă alegerile la Universitatea „Ovidius". Cadrele didactice de la Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului, Facultatea de Matematică şi Informatică, Facultatea de Inginerie mecanică, industrială şi maritimă, Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole îşi aleg Consiliile profesorale. Conform Regulamentului alegerilor UOC, în şedinţele pe departamente au fost propuşi candidaţii pentru calitatea de membru în Consiliul profesoral al facultăţii, ţinându-se cont de profilul moral şi ştiinţific al acestora.

Decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică, Wladimir Boskoff, a acceptat să facă parte din Biroul electoral central, ceea ce îi taie orice posibilitate de a candida pentru vreo funcţie de conducere. Profesorii din cadrul universităţii spun că este vorba despre un joc abil sau despre o evadare din cursa pentru vreun fotoliu.

O altă surpriză: la Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului, decanul în funcţiune, Mihai Gîrţu, candidat pentru funcţia de rector a universităţii, a refuzat să fie propus pentru consiliul facultăţii şi astfel să fie supus votului profesorilor.

Vineri, un alt candidat la funcţia de rector, prof.univ.dr. Marian Cojoc, nu a putut intra în Consiliul profesoral al facultăţii unde este titular din cauza numărului mic de voturi primit din partea colegilor. Dintre candidaţii la funcţia de rector, doar prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure a primit aproximativ 95% din voturile colegilor pentru Consiliul Facultăţii de Ştiinţe Economice în Departamentul Administrarea Afacerilor.

Conform normelor metodologice de organizare a alegerilor în structurile şi funcţiile de conducere academică ale UOC, publicate pe site-ul universităţii, alegerile se vor desfăşura astfel: în perioada 15 ianuarie - 1 februarie 2012, la nivelul consiliilor facultăţii; perioada 10 - 20 februarie 2012 la nivelul senatului şi al preşedintelui Senatului; în 24 februarie 2012, la nivelul rectorului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii