Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii lui Marian Drăgulescu, pe urmele tatălui

ro

30 Jan, 2011 19:22 1185 Marime text

Beatrice şi Richard, copiii gimnastului Marian Drăgulescu, au început să practice sportul care le-a făcut părintele celebru.

De două săptămâni şi jumătate, Larisa, fosta soţie a lui Marian Drăgulescu, şi-a înscris la gimnastică cei doi copii. Beatrice (6 ani) şi Richard (4 ani) sunt pregătiţi de antrenorii de la CSS Triumf şi de la Dinamo Bucureşti.O mogâldeaţă de fată cu părul împletit în două codiţe, îmbrăcată cu un tricou alb cu picăţele colorate, cu o pereche de pantaloni de culoare roz şi jambiere păşeşte veselă în sala de gimnastică de la Dinamo Bucureşti. Micuţa se numeşte Beatrice şi este fata cunoscutului gimnast Marian Drăgulescu. Pe chipul ei de îngeraş se vede bucuria inocentă a copilului căruia îi place ceea ce face. Pe bârnă, picioruşele lui Beatrice (Bea, aşa cum o alintă cei din jur) sunt parcă lipite de lemnul îngust de doar câţiva centimetri. "Cred că a moştenit gena tatălui ei. Are mobilitate şi elasticitate. Din ce- am văzut până acum, mi-am dat seama că îi plac mult exerciţiile la bârnă", ne-a declarat antrenoarea Marilena Pereţeanu.

Fiindcă nu aude, fetiţa comunică prin semne

"Bea, treci acolo, lângă celelalte fete!", i s-a adresat aceasta fetiţei, întărindu-şi spusele cu ajutorul semnelor făcute cu mâinile. Şi asta pentru că "Bea" nu aude şi nu poate vorbi, din cauza unei hipoacuzii bilaterale pe care o are din naştere. Dificultăţile de comunicare sunt accentuate de faptul că fetiţa nu poate purta aparatul auditiv în sala de gimnastică, pentru că ar împiedica- o în timpul exerciţiilor. Într-o altă zonă a sălii, fratele ei, Richard, desluşeşte tainele gimnasticii alături de un grup de băieţi ceva mai mari decât el. Fiul lui Marian Drăgulescu se joacă încontinuu şi aleargă ca argintul viu prin sală, încoace şi încolo. "Este prea devreme să mă pronunţ dacă are sau nu talent cu adevărat. Cert e că îi place să facă toate exerciţiile pe care i le dau", ne-a explicat Monica Marton, antrenoarea lui Richard.

Sursa: libertatea.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii