Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul "Romania si Uniunea Europeana", prilej de documentare pentru elevi

ro

03 Jul, 2010 04:04 3154 Marime text
pict3901.jpgŞcoala nr. 6 "Nicolae Titulescu" Constanţa a organizat în cursul zilei de vineri, în parteneriat cu Centrul Europe Direct Constanţa, concursul şcolar "România şi Uniunea Europeană".

Acest concurs face parte din calendarul activităţilor propuse de unitatea şcolară pentru a sărbători "Spring Day in Europe" 2010, proiect european care se finalizează la sfârşitul acestei luni. Au fost implicaţi în mod direct 18 elevi proveniţi din 6 clase şi aproximativ 150 de elevi indirect, ca susţinători ai colegilor.

pict3873.jpgJuriul a fost format din Andreea Ionescu, reprezentant Centrul Europe Direct Constanţa, prof. Ancuţa Simion şi biblioteca şcolii, Daniela Pundichi. Echipajele şi-au verificat cunoştinţele despre instituţiile Uniunii Europene, etapele formării, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului etc., dovedind că tinerii români se pot adapta statutului de tineri europeni.

Premiile au constant în materiale informative, pixuri, şepci şi tricouri oferite cu generozitate de Centru Europe Direct Constanţa.

"Acest concurs se află la a doua ediţie în colaborare cu Centrul Europe Direct Constanţa şi arată dorinţa elevilor de a se implica în astfel de competiţii care-i pregătesc pentru statutul de viitori adulţi într-o societate europeană", a declarat prof. Mirela Roşioru, coordonatorul de activitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii