Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trubadurul de Gerdi Verdi, pus în scenă sub bagheta lui Salvatore Cicero din Elveţia

ro

01 Jun, 2012 20:41 856 Marime text

Duminică, 3 Iunie, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa în interpretarea artiştilor locali dar si internaţionali "Il Trovatore" - Trubadurul de G. Verdi.

Invitaţi din Elveţia, Bulgaria şi Republica Moldova pun în scenă la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa una din capodoperele lui Giuseppe Verdi, Trubadurul, o operă compusă pe un libret de Salvatore Cammarano, scris după tragedia "El trovator" de Antonio Garcia Gutiérrez. Spectacolul a avut premiera la Teatro Apollo din Roma, la data de 19 ianuarie 1853.

De mulţi ani "Trubadurul", este o operă ce se bucură de o mare popularitate în întreaga lume. Libretul lui Salvatore Cammarano este unul din factorii ce a determinat popularitatea operei alături de muzica aproape neîntreruptă realizată de Verdi. Este o operă impresionantă, cu un temperament de necontrolat, o operă de geniu pentru melodramatismul perfect. Compozitorul a dezvoltat pe ritmuri de mazurka şi vals cele mai pasionale şi expresive pasaje dramatice. Schimbările imprevizibile, spontaneitatea şi agitatia vor pune stăpânire pe scena Teatrului de Opera şi Balet Oleg Danovski sub bagheta lui Salvatore Cicero care va oferi publicului hrana spirituală mult aşteptată.

Artiştii ce vor evolua în piesa de duminică sunt: KRUM GALABOV (Bulgaria), ROXANA CETALI, ZARUI VARDANEAN (Moldova), STELIAN NEGOESCU (Craiova), IOAN VRĂŞMAŞ (debut), IONELA DUMA, DORU IFTENE şi MARIUS EFTIMIE. Biletele puse în vânzare pentru aceast spectacol pornesc de la 15 Lei şi ajung până la 25 de Lei în funcţie de poziţia locului în sala de spectacol. Pentru detalii şi rezervări de bilete Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii