Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Muzeul Callatis, Manual de folosinta al adolescentului

ro

14 Jan, 2010 19:16 4526 Marime text

La Muzeul Callatis,
Manual de folosinţă al adolescentului

COMUNICAT DE PRESĂ

Muzeul de Arheologie „Callatis” Mangalia şi Teatrul „Talimar” Mangalia, în colaborare cu Primăria Municipiului Mangalia, organizează sâmbătă, 16 ianuarie 2010, ora 12.00, la muzeul callatian, spectacolul de teatru intitulat: „Manual de folosinţă al adolescentului”.
„Începând cu acest an vrem să inaugurăm o nouă serie de manifestări culturale la muzeu, cu scopul de a aduce cât mai mulţi cetăţeni să vadă patrimoniul nostru muzeal. Ne adresăm, de această dată, unei noi categorii de public, aceea dornică să vadă spectacole de teatru. Motivul care ne-a determinat să organizăm asemenea evenimente a fost succesul deosebit de care s-a bucurat spectacolul de teatru antic intitulat „Electra”, pe care l-am organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Muzeeelor, în data de 18 mai 2009. Spectacolul s-a ţinut în aer liber, în faţa Muzeului de Arheologie „Callatis” Mangalia. Ne-am bucurat că cetăţenii Mangaliei au uitat pentru câteva momente de grijile cotidiene şi au venit la muzeu. Evenimentul pe care îl organizăm acum este deosebit, în sensul că este organizat într-un cadru inedit, în spaţiul expoziţional al muzeului callatian. Spectacolul de sâmbătă este oferit gratuit celor interesaţi de acest gen de manifestări culturale, urmând ca, pe viitor, spectatorii să plătească preţul de intrare în muzeu, adică 5 lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari - 2,50 lei. Piesele de teatru sunt deocamdată în număr de trei şi se vor derula după un grafic stabilit”, a menţionat directorul Muzeului de Arheologie „Callatis” Mangalia, cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel Colesniuc.
Regia spectacolului „Manual de folosinţă al adolescentului” este semnată de Aura Stuparu, iar în distribuţie vor fi: Luiza Petcu, Denisa Voicu, Andrei Macovei, Ruxandra Trucmel, Cristian Găgeanu, Roxana Matei, Alex Stuparu, Narcis Blagoci şi Sergiu Roibu.
„Acest spectacol a fost premiat la Festivalul Naţional de Teatru pentru Elevi şi Studenţi de la Călăraşi în toamna anului 2009 cu premiul I. Eleva Roxana Matei a obţinut premiul feminin de interpretare, iar elevul Andrei Macovei a primit premiul masculin. Precizez că aceste premii sunt doar câte unul pe festival. Spectacolul este montat pe un text care îmi aparţine şi pe care l-am scris pentru câţiva elevi extraordinari, cu care am lucrat acum trei-patru ani, copii care aveau nişte poveşti de viaţă tulburătoare. Eu am încercat să sensibilizez oamenii cu bani din Mangalia pentru a-i ajuta, dar, din păcate, am rămas doar cu acest frumos spectacol”, a subliniat regizorul Aura Stuparu.
La spectacol sunt invitaţi toţi iubitori de teatru şi, în mod special, reprezentanţi ai administraţiei locale, ai Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Constanţa, ai instituţiilor de cultură şi învăţământ din municipiul Mangalia şi din judeţul Constanţa.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii