Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vernisaj de fotografie aeriana organizat de Muzeul “Callatis” - 07.05.2009

ro

07 May, 2009 16:41 4004 Marime text

Muzeul de Arheologie                                               
CALLATIS  Mangalia
Şos. Constanţei, nr. 23
Tel/Fax: 0241.753580
E-mail: muzeul_callatis@yahoo.com
   
Vernisaj de fotografie aeriană organizat de Muzeul “Callatis”

COMUNICAT DE PRESĂ

 Muzeul de Arheologie “Callatis” Mangalia, în colaborare cu Primăria Municipiului Mangalia, organizează vineri, 8 mai 2009, începând cu ora 12.00, la Galeriile de Artă “President”, din cadrul Centrului de Afaceri “Marea Neagră”, vernisajul expoziţiei de fotografie intitulată: “Oblic”.
  În deschiderea evenimentului, directorul Muzeului de Arheologie “Callatis” Mangalia, dr. Sorin Marcel Colesniuc, va preciza motivele pentru care a organizat acest vernisaj: “Expoziţia cuprinde fotografii aeriene precum şi imagini aer-aer şi sol-aer cu tematică aviatică, realizate de Mircea Stoian şi Răzvan Nicola. Expoziţia “Oblic” am organizat-o în colaborare cu Primăria Municipiului Mangalia, în spaţiul special amenajat în perimetrul sitului arheologic din susbsolul Centrului de Afaceri “Marea Neagra”. Printre aceste fotografii sunt şi imagini ce au ca temă domeniul arheologic. După discuţiile pe care le-am avut cu autorii, am convenit ca prin lunile iulie-august, în plin sezon estival, să organizăm o expoziţie cu tematică strict arheologică în sala de expoziţie a Muzeului de Arheologie “Callatis” Mangalia. Unul dintre autorii expoziţiei, Mircea Stoian, susţine că este prima expoziţie de acest fel organizată în România, motiv pentru care noi, ca organizatori, suntem bucuroşi că am organizat-o la Mangalia.”
 Câteva date despre autorii expoziţiei:
Mircea Stoian este inginer şi fotograf comercial de peste 25 de ani. El deţine o importantă arhivă de imagini cu diverse teme printre care: arheologie, arhitectură, peisaje şi aviaţie. A expus imagini în: Bucureşti, Braşov, Constanţa, Tulcea, Techirghiol şi Roma. A participat la taberele de creaţie fotografică de la Sulina în anii 2004 şi 2005 şi la Ostrov în anul 2008, dar şi la concursuri de fotografie cum ar fi: Photo-Franţa şi Proiectul Spiritul Dunării. Mircea Stoian a realizat fotoreportaje pentru companii şi asociaţii din: România, Germania, Spania şi Austria.
Răzvan Nicola este pilot de avion şi deţine o colecţie de peste 1.500 de fotografii aeriene şi de aviaţie. Este înscris la Cursul de artă fotografică organizat de Şcoala de Artă din Constanţa, iar expoziţia “Oblic” reprezintă primul său proiect legat de fotografia aeriană.
Sunt invitaţi la manifestare reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai instituţiilor de cultură şi învăţământ din Mangalia, dar şi toţi cei interesaţi de artă şi fotografie.

Data: 07.05. 2009
Cercetător ştiinţific
Dr. Sorin Marcel COLESNIUC
Tel: 0722.696299
E-mail& ID: sorinmarcelcolesniuc@yahoo.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii