Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii campanie „Împarte Drumul "

ro

19 May, 2011 23:05 1522 Marime text
Începând cu 28 mai a.c., până în data de 01 noiembrie 2011, Serviciul Rutier Constanţa, sub coordonarea Direcţiei Rutiere va derula o campanie de informare a participanţilor la trafic şi de prevenire a accidentelor rutiere, denumită „ÎMPARTE DRUMUL", susţinută de SUZUKI ROMÂNIA.

Aceasta este parte componentă a programului preventiv „ALEGE VIAŢA!", care are ca obiectiv principal creşterea gradului de siguranţă rutieră a cetăţeanului prin reducerea numărului şi a consecinţelor accidentelor grave de circulaţie.

La nivel naţional campania a fost lansată în data de 14 aprilie a.c. print-o conferinţă de presă şi are ca scop promovarea unei conduite responsabile în rândul motocicliştilor şi mopediştilor, respectiv a conştientizării conducătorilor de autovehicule asupra prezenţei în trafic a utilizatorilor de vehicule moto, precum şi a regulilor care trebuie respectate pentru convieţuirea în condiţii de siguranţă cu aceştia.

Astfel, în data de 28 mai a.c., ora 15.00, Serviciul Rutier Constanţa împreună cu reprezentanţii partenerului oficial, cu SEAWOLVES M.C., MOTOZONE şi cu A.C.R. - Constanţa, vor organiza o acţiune concretizată într-o paradă moto cu punct de plecare din parcarea de la Aqua Magic din staţiunea Mamaia către oraşul Năvodari cu întoarcere la sensul giratoriu din zona Caraiman - retur staţiunea Mamaia - B-dul. Al. Lăpuşneanu - B-dul. 1 Decembrie 1918 - B-dul. 1 Mai - Şos. Mangaliei - întoarcere în sensul giratoriu de la Metro 2 - retur Şos. Mangaliei - B-dul. 1 Mai - B-dul. 1 Decembrie 1918 - B-dul. Ferdinand - Str. Mircea cel Bătrân - B-dul. Mamaia - B-dul. Tomis - B-dul. Al Lăpuşneanu - sosire în parcarea de la Aqua Magic în staţiunea Mamaia.

De asemenea, în cadrul activităţii vor fi distribuite materialele campaniei, constând în pliante, broşuri şi brelocuri cu sigla acesteia.

La nivel judeţului Constnţa, în anul 2010, s-au înregistrat 57 de accidente în care au fost implicaţi motociclişti şi mopedişti, soldate cu decesul a 2 persoane, rănirea gravă a 7 persoane şi rănirea uşoară a 53 de persoane, principalele cauze ale acestor evenimente fiind neacordarea de prioritate, conducerea imprudentă şi neasigurarea la schimbărea benzii de mers.

Dinamica accidentelor moto de la nivel judeţean, pe primele patru luni ale anului 2011, indică faptul că se păstrează trendul descendent al numărului şi consecinţelor acestui gen de evenimente, înregistrându-se astfel până la data de 30 aprilie a.c. un număr de 9 accidente (cu 4 accidente mai puţine faţă de primele patru luni ale anului 2010), în care au fost implicaţi motociclişti şi mopedişti, soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a 2 persoane şi rănirea uşoară a altor 8 persoane, principala cauză a producerii acestora fiind neacordarea de prioritate.

Având în vedere aceste aspecte, apreciem că prin desfăşurarea activităţilor preventiv-educative pe care Serviciul Rutier Constanţa le demarează în luna mai, prin campania „ÎMPARTE DRUMUL", se va reuşi sporirea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţul Constanţa.

În acest sens adresăm mass-mediei constănţene rugămintea de a ne sprijini în derularea campaniei anterior menţionate, difuzând spotul acesteia, în măsura în care aceasta este posibilă. Menţionăm faptul că materialul video poate fi descărcat de pe link-ul: http://dl.transfer.ro/MOTOCICLIST___2011-transfer_RO-16may-e9aa4a.mpg.

În speranţa că vă veţi alătura campaniei susţinute de către Serviciul Rutier Constanţa, vă mulţumim anticipat.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii