Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetaţi de poliţiştii constănţeni pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu cereale

ro

15 Feb, 2012 15:36 1032 Marime text

Cercetaţi de poliţiştii constănţeni pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu cereale

          Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa         au extins cercetările în cauza privind pe C. George, I. Ciprian, R. Liviu şi M. Radu, toţi suspectaţi ca făcând parte dintr-o grupare, coordonată de doi bărbaţi, unul în vârstă de 45 de ani şi cel de-al doilea de 36 de ani, ambii din Constanţa, care acţiona cu predilecţie în domeniul comerţului cu cereale şi au documentat activitatea infracţională privind pe P. Luigi, de 34 de ani, şi C. Corneliu, de 29 de ani, domiciliaţi în municipiul Constanţa.
           Astfel, în sarcina celor doi suspecţi P. Luigi, şi C. Corneliu s-a reţinut că în cursul anului 2009, l-au sprijinit în mod direct pe C. George în derularea şi efectuarea de operaţiuni bancare de ridicare de sume de bani în numerar, ştiind că proveneau din tranzacţii comerciale ilicite cu cereale, efectuate în numele unei societati tip “fantomă”, ce figura în evidenţe cu sediul social în localitatea Valea Dacilor, judeţul Constanţa. C. George era împuternicit să efectueze operaţiuni financiare pe contul bancar al acestei societăţi comerciale.
            Tranzacţiile comerciale nu au fost evidenţiate în documentele financiar-contabile ale societăţii menţionate, prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului fiind în suma de 1.100.000 lei (reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit).
             Totodată s-a reţinut, că P. Luigi şi C. Corneliu au solicitat şi primit de la C. Geroge, adminstratorul împuternicit al firmei tip “fantomă”, toate sumele de bani pe care acesta le ridica din contul bancar al societăţii fictive, care fuseseră virate iniţial tot de ei, din contul societăţii comerciale din Constanţa, la care aceştia sunt asociaţi şi administratori, sau prin intermediul firmei lui I. Ciprian, de asemenea cu sediul social Constanţa, şi obiect de activitate comerţul cu cereale.
             
          Cei doi suspecţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală în forma omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, faptă prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile legii 241/2005 şi spălare de bani, faptă prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile legii 656/2002.
           Pe parcursul cercetărilor suspecţii au fost reţinuţi şi apoi arestaţi preventiv, însă ca urmare a utilizării căilor de atac împotriva măsurii preventive, aceasta a fost înlocuită, cercetările în cauză fiind continuate cu cei doi în stare de libertate.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii