Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumurile din Tuzla, modernizate prin programul Sapard

ro

07 May, 2004 00:00 724 Marime text

Fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea comunei

Datorita atragerii fondurilor guvernamentale, mai multe probleme ale populatiei localitatii sunt pe cale de a fi rezolvate * Pana la 30 septembrie, 15,5 kilometri de drumuri comunale vor fi reabilitate si modernizate * Pana in prezent, lucrarile au fost realizate in proportie de 50% * La ora actuala se lucreaza la modernizarea strazii Atelierelor si Uzinei * Reteaua de apa potabila din comuna a fost extinsa pe aproape 8.000 de metri liniari * Primaria si Consiliul Local Tuzla pun un accent deosebit pe promovarea activitatilor sportive

In ultima perioada de timp, comuna Tuzla a fost una dintre putinele localitati din judetul Constanta care s-au dezvoltat intr-un mod deosebit. Localitatea este cunoscuta ca fiind una dintre comunele constantene cu putine probleme, si asta datorita, probabil, si amplasarii geografice de care dispune asezarea. Potrivit declaratiilor primarului din Tuzla, Avram Ghebenei, o mare parte din problemele populatiei au fost rezolvate cu ajutorul atragerii fondurilor guvernamentale. Una dintre doleantele cetatenilor era reabilitarea drumurilor care sunt intr-o stare precara. Pentru a rezolva aceasta problema, Primaria si Consiliul Local Tuzla au facut toate demersurile necesare pentru a atrage in comuna programul Sapard. Pana in prezent, administratia publica locala a reusit pietruirea a patru drumuri de pamant cu piatra sparta si a demarat procesul de implementare a programului Sapard pentru amenajarea a 15,5 kilometri de drum din intravilanul localitatii. "La ora actuala, suntem in plina activitate cu amenajarea drumurilor prin acest program finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, peste 50% din lucrari fiind deja realizate", a declarat primarul Ghebenei. Reabilitarea drumurilor comunale are ca termen de finalizare data de 30 septembrie, insa primarul comunei este increzator ca lucrarile vor fi gata mult mai devreme. Pentru a veni cat mai mult in sprijinul locuitorilor, autoritatile locale au pus un accent deosebit pe reabilitarea drumurilor din interiorul localitatii. "In prezent, se lucreaza la modernizarea strazii Atelierelor si Uzinei, acolo unde locuiesc foarte multi oameni. In plus, strada Salcamilor a fost deja finalizata", a mai spus Avram Ghebenei.

A fost extinsa reteaua de apa potabila din comuna

O alta problema pe cale de a fi complet rezolvata este alimentarea cu apa potabila a cetatenilor. "In ultimul an, locuitorii au beneficiat de extinderea retelei de apa pe o distanta de peste 2500 de metri pe diferite strazi din comuna. In plus, prin fondurile obtinute de la Regia Autonoma Judeteana de Apa Constanta am reusit sa extindem reteaua de apa pe soseaua nationala, pe o lungime de 5400 de metri. Aici exista o conducta foarte veche care nu mai facea fata, iar prin inlocuirea acesteia, practic, am dublat cantitatea de apa care intra in Tuzla", a precizat primarul Avram Ghebenei. Extinderea retelei de apa potabila continua si la ora actuala pe strada Frunzelor. In aceasta zona se lucreaza pe o lungime de 300 de metri liniari, lucrarea fiind realizata din fonduri de la bugetul local. Potrivit declaratiilor primarului din Tuzla, majoritatea lucrarilor pentru extinderea retelei de apa potabila au fost realizate inainte de a fi demarata modernizarea drumurilor comunale.

Promovarea activitatilor sportive

Printre realizarile actualei administratii locale din Tuzla se numara si amenajarea bazei sportive a localitatii. "Baza sportiva a fost amenajata pentru a fi folosita de cetatenii de orice varsta si, nu in ultimul rand, de fotbalistii care activeaza in cadrul echipei din Tuzla, formatie care in prezent se afla in Divizia D", a mentionat primarul comunei. In vederea promovarii activitatilor sportive, Primaria Tuzla a realizat toata documentatia necesara pentru construirea unei sali de sport in comuna. "La ora actuala, asteptam sa primim raspunsul din partea organelor competente pentru a demara lucrarile de construire a salii de sport. In acest sens, am alocat deja teren in curtea scolii, pe o suprafata de 1600 metri patrati", a conchis Avram Ghebenei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii