Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat APIA - Luni, 24 Septembrie 2012

ro

24 Sep, 2012 22:11 1389 Marime text

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a primit, în perioada 19-21 septembrie 2012, vizita unei delegaţii din partea Agenţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (MVH) din Ungaria, în cadrul Protocolului de cooperare dintre cele două instituţii.

Astfel, au avut loc întâlniri între specialiştii celor două grupuri de lucru constituite.

Subiectele abordate au vizat aspecte referitoare la controalele privind restituirile la export, competenţa la nivelul structurii administrative care gestionează cererile de plată, elementele concrete în baza cărora se determină rata de eroare, soluţii adoptate în situaţii atipice, respectiv schimburile comerciale cu ţări terţe, în domeniul produselor agricole.

De asemenea, au fost discutate programele de promovare a produselor agricole implementate în baza Regulamentului (CE) nr. 501/2008 al Comisiei, din 5 iunie 2008 (de stabilire a Normelor de aplicare a Reg. (CE) nr. 3/2008 al Consiliului privind acţiunile de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe) şi a Regulamentului (CE) nr. 555/2008 al Comisiei, din 27 iunie 2008 (de stabilire a Normelor de aplicare a Reg. (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comună a pieţei vitivinicole în ceea ce privește programele de sprijin, comerţul cu ţările terţe, potenţialul de producţie şi privind controalele în sectorul vitivinicol), precum şi elementele care determină succesul acestora. Specialiştii APIA au prezentat experienţa şi progresele în derularea programelor de promovare.

Colaborarea dintre cele două instituţii a fost iniţiată în anul 2007 şi a luat forma unor instruiri tehnice şi schimburi de experienţă între experţii celor două instituţii, în toate domeniile de activitate ale celor două instituţii.

Informaţii suplimentare

Agenţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (MVH) din Ungaria este instituţia responsabilă cu gestionarea fondurilor europene destinate măsurilor de piaţă, măsurilor de dezvoltare rurală şi măsurilor de sprijin pe suprafaţă, finanţate din FEGA şi FEADR.

SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ŞI COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii