Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vinurile Dobrogei, altfel decât le ştiai“ Demers în premieră pentru România. Poţi degusta diamantele neştiute ale viticulturii de la malul mării

ro

22 Jun, 2016 00:00 6750 Marime text


„Ai auzit de franţuzoaica - gourmet cu vinuri de la Olimp? Dar de berarul convertit la vin, de lângă Cetatea Histria? Franco-germanii de la Aliman îţi spun ceva? Sau veteranul de la Cernavodă? Dar de «străbunii» de la Darie ştii?
 
Ei sunt cei care fac vinurile Dobrogei, altfel decât le ştiai! Vinurile bune, de la crame mici - adică exact acelea care «fac spectacolul» enologic şi gastronomic cel mai interesant. Anne Marie Rosenberg, Paul Fulea, Mark Dworkin, Trantu Iota şi Crama Darie îşi vor dezvălui secretele, pasiunile şi poveştile în faţa iubitorilor de gusturi bune, prin intermediul vinurilor pe care le produc“, spun cei de la vinul.ro. Vinurile Dobrogei merită din plin atenţia ta şi a oricărui consumator pretenţios.

Vinul bun este, în primul rând, umanitate şi caracter. Crame din Dobrogea

Revista Vinul.Ro împreună cu wineshop-ul Vinmag.Ro şi-au propus ca în această vară să aducă aproape de tine - toate la un loc sau separate, oriunde în România! - diamantele neştiute ale viticulturii de la malul mării. Intri pe Vinmag.Ro şi le găseşti acolo, cu detalii despre gustul şi aromele fiecăruia, cu o scurtă prezentare a cramelor şi a oamenilor care le dau naştere. Pentru că vinul bun este, în primul rând, umanitate şi caracter. Iar Dobrogea le are din plin pe amândouă.
  • Crama Darie
  • Crama Histria
  • Crama Trantu
  • Domeniul Clos des Colombes
  • WineRo

    Acestea sunt cele cinci crame cu ale căror vinuri va începe un demers în premieră pentru România, în care producătorii dintr-o regiune şi-au dat mâna cu un retailer specializat (şi care livrează în toată ţara) şi cu singura revistă specializată în vin, pentru a promova, împreună, o mare zonă viticolă a ţării noastre. 
Nu spune nimeni să uiţi de Murfatlar, Măcin, Sarica sau Ostrov, producători mari, care ţin ridicat şi ei, de mult, stindardul vinurilor dobrogene. Dar acum ai ocazia să cunoşti şi licorile neştiute şi inovatoare, în mod normal, mai puţin accesibile în comerţ şi care reflectă, fiecare în felul ei, personalitatea zonei de origine, ca şi ştiinţa şi pasiunea oamenilor care le fac.

„Vinurile Dobrogei, altfel decât le ştiai”. Eveniment de lansare - 23 iunie, Bucureşti

Evenimentul de lansare a campaniei va avea loc joi, 23 iunie, de la ora 19.00, în interiorul şi pe terasa magazinului Vinmag, din bulevardul Ion Mihalache numărul 92, bloc 44 A2 (intrarea pe lângă Mega Image), Bucureşti, şi va include prezentarea cramelor participante, precum şi o degustare amicală de vinuri de la cele cinci crame participante în faza iniţială a proiectului, însoţită de mici gustări. Accesul la eveniment se face numai cu rezervare telefonică prealabilă şi prin achiziţionarea (de la faţa locului) a unui voucher în valoare de 40 de lei, pe care îl poţi folosi la cumpărarea oricărui vin care ţi-a plăcut.

Rezervările se pot face la tel: 0723.335.155!

Campania de promovare „Vinurile Dobrogei, altfel decât le ştiai” este în primul rând o acţiune culturală de recuperare, valorizare şi promovare a vinurilor şi destinaţiilor turistice regionale. Componenţa comercială a campaniei este şi ea de maximă importanţă, deoarece, cumpărând un astfel de vin, sprijini dezvoltarea în continuare a viticulturii româneşti de nişă şi, implicit, dezvoltarea culturală, economică şi umană sustenabilă a zonelor rurale ale României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii