Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vinul saptamanii Feteasca Neagra Hyperion 2009

ro

14 Jan, 2012 00:00 2100 Marime text

vin.jpg Primul „vin al saptamanii" pe 2012 se numara printre cele mai reprezentative exemple la capitolul tipicitate a soiului Feteasca neagra.

Creatie a producatorului Cramele Halewood, Feteasca Neagra Hyperion 2009 (DOC-CMD Dealu Mare, 14% vol. alc., sec) reuseste forte bine sa bifeze la mai toate capitolele cerute de identitatea de soi. In acelasi timp, vinul aduce ceva in plus conferit de maturarea in butoaie de stejar. Faptul ca este relativ tanar, este trecut in plan secundar de complexitatea aromatica a vinului. Aromele sale intense trimit catre piperul proaspat zdrobit, prunele uscate si ceva trufe de ciocolata.

Gustul este catifelat, intens si cursiv, iar finalul se prezinta condimentat, cu tonuri de curmale si cacao. Aciditatea ridicata aduce note vegetale de ardei verde, indicand faptul ca inca mai poate evolua la sticla. Feteasca Neagra Hyperion 2009 poate fi achizitionat din restaurante, magazine specializate sau de pe site-urile de profil cu preturi cuprinse intre 99 si 120 de lei.

Sursa: vinul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii