Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Merlot Rose 2009, Corcova Roy & Damboviceanu

ro

29 Jul, 2010 00:00 3315 Marime text
vinul_29_iulie.jpgPentru recomandarea de săptămâna ar trebui să-i mulţumiţi, de fapt, managerului de la "Bonne Bouche", un restaurant bucureştean cu pretenţii şi cu mare accent pe vinuri. El mi-a transmis o informaţie interesantă: rose-ul de mai jos, deşi abia intrat de câteva săptămâni în vânzare în acest restaurant, a depăşit deja alte produse similare şi cu o istorie mai veche. Şi continuă să crească...

Dar să trecem la obiect: Rose-ul 2009 (sec) de la casa Corcova Roy & Dâmboviceanu provine din struguri de Merlot recoltaţi de pe vechile moşii viticole ale familiei Bibescu din Mehedinţi, readuse la viaţă de noii investitori, Michel Roy şi Şerban Dâmboviceanu. Prima trăsătură care ar putea caracteriza acest vin, după părerea mea, este aciditatea susţinută, care creează o senzaţie crocantă şi proaspătă. În al doilea rând - fără ca vinul să se remarce în mod deosebit prin amploare aromatică - exprimă nuanţe olfactive şi gustative de cireşe, prune albe şi citrice zemoase (grapefruit). Finalul amărui face şi el parte din personalitatea acestui vin potrivit pentru mese uşoare de vară.

Costă aproximativ 30 lei în magazinele specializate şi probabil dublu în restaurante.

PS Ştiţi bancul cu Iţic, Ştrul şi Mobra? Ei bine, moare Ştrul şi-i lasă lui Iţic moştenire o motocicletă Mobra, cu condiţia să se îngrijească de cele cuvenite înmormântării... drept pentru care Iţic merge să de anunţ la ziar, la Decese. Cum nu prea avea bani, cere cel mai scurt anunţ: "Ştrul mort". Doamna de la ghişeu îi spune că oricum trebuie să plătească o taxă fixă, aşa că mai poate adăuga câteva cuvinte. La care Iţic mai adaugă: "Ştrul mort. Vând Mobra!". La fel şi eu, profit acum de bunătatea gazdei mele săptămânale, ca să îi anunţ pe iubitorii de vinpot câştiga un sejur pentru 2 persoane în Corfu. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • NicoleBENDER 03 May, 2011 04:09 If you are willing to buy a car, you would have to get the home loans. Moreover, my mother all the time utilizes a short term loan, which occurs to be really reliable.