Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasul Rainbow Warrior acostează de Ziua Marinei în Portul Constanţa

ro

14 Aug, 2014 12:55 1767 Marime text
Vasul Rainbow Warrior ancorează vineri, 15 august în portul comercial, Constanţa, poarta 1, dana RORO3, la ora 7 dimineaţa.
Rainbow Warrior este un vas construit special pentru Greenpeace, în 2011 și este unul dintre cele mai ecologice vase din lume, folosind energie regenerabilă și tehnologii de eficientizare a energiei.

Vineri, de la ora 15.00, se va organiza un tur special al vasului, doar pentru jurnalişti.

De asemenea, vizitele pentru public se desfășoară în intervalul orar 10.00-18.00, iar luni, 18 august, doar până la ora 16.30.

În perioada 16-18 august, vasul Greenpeace Rainbow Warrior va acosta în portul Constanța, unde Greenpeace va organiza evenimente pentru promovarea energiei regenerabile în detrimentul surselor pe bază de combustibili fosili și energie nucleară, în contextul schimbărilor climatice, se arată într-un comunicat de presă.

Vasul va fi deschis publicului începând cu data de 16 august, în intervalul orar 10.00-18.00, în data de 18 august, vasul este deschis doar până la 16.30 (intrarea ultimului grup de vizitatori).

Vizita Rainbow Warrior în România face parte din campania Greenpeace România de a încuraja formele alternative de energie și de a lupta împotriva utilizării energiilor convenționale, poluante și costisitoare, precum energia pe bază de cărbune, energie nucleară și gaze de șist, acestea din urmă reprezentând o nouă amenințare pentru zonele care au fost concensionate deja printre care se numără și litoralul românesc.
Cu tehnologia disponibilă astăzi, România ar putea să fie alimentată cu energie verde în proporție de 84%, până în 2050, potrivit studiului Revoluția Energetică.

sursă foto: www.greenpeace.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii