Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salinoterapie pentru sănătate

ro

01 Aug, 2013 13:00 3109 Marime text
Medgidienii beneficiază, de ceva timp, de o salină artificială, singura din municipiu, de altfel. Salinoterapia este procedeul de inhalare a aerosolilor salini, cu ajutorul cărora sunt tratate diverse afecțiuni, în principal cele respiratorii.
Salinoterapia are numeroase efecte medicale, cele mai importante fiind: vindecarea bolilor respiratorii, bronşita, sinuzita, reducerea problemelor respiratorii ale fumătorilor, precum şi reglarea tensiunii arteriale. Aerosolii salini sunt uşor de administrat şi copiilor, căile respiratorii fiind curăţate de focarele de infecţie, care se declanşează şi întreţin numeroase boli, în majoritatea cazurilor cronice.

“Este bună în special pentru tratarea bolilor de respirație, tratarea alergiilor, astm, sinuzită, bronșită, răceli, alergiile la fân și polen. Și copiii pot merge la salină, pentru că este indicat pentru orice vârstă. Este bună și pentru oamenii sănătoși, pentru că nu are nicio contraindicație. O cură la salină este de 15 ședințe.”, a declarat administratorul Salinei, Ismail Mesut.
Salina artificială din Medgidia este dotată cu sare adusă de la Salina Praid, situată în judeţul Harghita. Inhalarea aerosolilor salini vindecă sforăitul. Aşa că doamnelor nu le mai rămâne de făcut decât să îşi trimită soţii la salină, pentru o cură intensă şi, astfel, somnul tuturor va fi plăcut şi relaxant.

“Sarea este adusă de la Salina Praid și ajută mult și la vindecarea sforăitului și este bună și pentru fumători”, a mai spus administratorul Salinei.
Până nu demult, orăşenii erau nevoiţi să călătorească zeci sau sute kilometri pentru a ajunge la o salină, precum este cea de la Slănic Prahova, iar acolo să cheltuie bani pe cazare şi mâncare în perioada de timp necesară tratamenului. Acum, însă, medgidienii pot rămâne în oraşul lor, să meargă în continuare la serviciu, să îşi desfăşoare activităţile zilnice, iar când vor să se bucure de aerul sărat şi să citească o carte, să îşi petreacă o oră pe Internet sau chiar să lucreze la un proiect, trebuie doar să folosească salina creată artificial în municipiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii