Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Techirghiol are planuri mari pentru dezvoltarea localității!

ro

06 Aug, 2013 20:26 2955 Marime text
În calitate de membru al Asociaţiei Oraşelor din România , primarul oraşului Techirghiol va participa la un forum în Belgia prin care se vor dezbate aspecte prevind regionalizarea şi turismul.
 

„Prin bunăvoinţa preşedintelui AOR, Nicolae Matei, voi reprezenta, alături de alţi 6 primari, într-un forum belgian care va avea loc la Ambasada României din Belgia. S-a convenit să se facă pe mai multe grupuri de lucru care vor interesa partea belgiană cât şi cea a română și să fie un succes.” a declarat Adrian Stan, primar Techirghiol.
 
De asemenea oraşul Techirghiol ar urma să fie inclus într-un proiect de oferte turistice în domeniul balnear.
 
„Un profesor de la Universitatea Bocconi din Milano ne-a invitat să facem parte dintr-o reţea europeană de oraşe termale care să aibă contact cu Rusia, să prezentăm oferta turistică în Rusia.” a mai spus Adrian Stan, primar Techirghiol.
 
În plus, oraşul Techirghiol va beneficia de o serie de proiecte ce ajută la dezvoltarea oraşului. Începând cu luna noiembrie a acestui an vor demara lucrările privind construcţia unei grădini botanice care va fi finalizată în 2015. Proiectul în valoare este realizat în colaborare cu Grădina Botanică de la Balcic.
 
“Va fi făcut pe malul lacului, cu o suprafaţă de 2 ha, cu sere şi porțiuni în aer liber, avem deja un parteneriat cu avocații din România iar la întreținerea acestui parc vor contribui și ei. Va fi un beneficiu adus turiștilor care vin în Techirghiol, care vor beneficia și de o zonă de recereere.” a adăugat Adrian Stan, primar Techirghiol.
 
De asemenea, reţelele de apă şi canalizare din oraş vor fi reabilitate şi schimbate, finanţarea proiectului fiind de 1,6 milioane de euro şi asigurată de Programul Operaţional Sectorial de Mediu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii