Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Un delfin a eșuat în Mamaia

ro

20 Nov, 2013 17:09 2497 Marime text
Un delfin a fost găsit mort, miercuri dimineață, pe o plajă din stațiunea Mamaia. Este vorba despre o femelă de aproximativ un metru și jumătate. Mamiferul nu prezenta urme de plase pe corp. Potrivit reprezentanților Mare Nostrum, delfinul ar fi murit din cauza temperaturilor scăzute.
Delfinul face parte din familia Phocoenidae. Mamiferele se mai numesc și marsuini sau porci de mare, specie cunoscută drept prădătoare. Chiar dacă pot coborî până la adâncimi de aproape 200 de metri, aceşti delfini preferă să vâneze aproape de țărm. Din primele cercetări ale reprezentanților de la Mare Nostrum, este posibil ca delfinul să fi murit din cauza temperaturilor scăzute.
 
“Avem de a face cu cel de-al 63-lea delfin eșuat pe malul românesc al Mării Negre anul acesta. Este vorba despre un marsuin, femelă, de aproximativ 1,40 m, în stare de descompunere moderată, care nu prezintă urme de prindere în plasă.”, a declarat Marian Paiu, coordonator proiecte Mare Nostrum.
 
Anul acesta, numărul delfinilor găsiți pe plajele constănțene a fost mult mai mic comparativ cu anul trecut.
 
“Se cunoaște cel mai bine faptul că cea mai întâlnită cauză o reprezintă prinderea în plase de pescuit [...] tocmai de aceea, Mare Nostrum derulează și un proiect pentru amplasarea unor dispositive acustice de îndepărtare a delfinilor de plasele de pescuit. Iată că suntem în al treilea an de pilotare a acestei metode și avem rezultate foarte bune, chiar și numărul de delfini eșuați a scăzut spre deosebire de anul trecut când am avut 177 de delfini eșuați, anul acesta suntem la numărul 63.”, a mai spus Marian Paiu, coordonator proiecte Mare Nostrum.
 
Mamiferul a fost ridicat de pe plajă și transportat la sediul Mare Nostrum pentru efectuarea necropsiei și pentru a stabili cu exactitate care a fost cauza decesului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii