Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Serviciul SMURD se extinde

ro

30 Sep, 2013 19:38 2460 Marime text
Al unsprezecelea echipaj SMURD care acționează în județul Constanța a devenit de luni operațional. Autospeciala și paramedicii care o deservesc se vor afla în permanență la Stația de pompieri din Tuzla și este gata să intervină la orice solicitare privind urgențele medicale de grad zero. Echipajul va deservi zona cuprinsă între localitățile Eforie și 23 August.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” a pus în operare un echipaj SMURD în cadrul Staţiei de Pompieri Tuzla. 17 militari au urmat cursurile de prim ajutor pentru a obţine calificarea de paramedic, iar în cursul săptămânii trecute li s-a făcut instructajul privind exploatarea, întreţinerea şi igienizarea tuturor echipamentelor medicale existente în dotarea ambulanţei SMURD.
„Vom micșora timpul de răspuns pe tipul acesta de intervenții, populația fiind sprijinită și pe această linie”, a declarat cpt George Nicolae, ISU Dobrogea.
Echipajul va asigura răspunsul la solicitările cetăţenilor din localităţile Eforie, Tuzla, Costineşti, 23 August, Pecineaga, Topraisar şi Techirghiol. În prezent, la nivelul județului există zece echipaje SMURD operaţionale, plus cel de la Tuzla. Pompierii speră ca până la sfârşitul anului să poată asigura intervenţia mai rapidă şi în nord-estul judeţului cu un echipaj SMURD. Acesta va fi localizat la baza ISU de la Midia-Năvodari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii