Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Scăpăm de „bomba plutitoare”?

ro

21 Oct, 2013 19:54 2326 Marime text
Decizia ca nava Flaminia să părăsească Portul Constanţa, pare să aparţină armatorului care a găsit o ofertă mai bună pentru decontaminarea deşeurilor care nu au fost identificate nici până acum de autorităţile române.
Prefectul Constanţei nu ştie exact data în care nava Flaminia va părăsi teritoriul României, dar nici destinaţia navei
.
 
“ Nu știu unde pleacă, se aude de Salonic. Chiar dacă pleacă în Bulgaria sau Grecia, legislația acelui stat permite distrugerea deșeurilor, în schimb legislația noastră nu permite distrugerea deșeurilor. La bordul navei se mai găsesc și alte deșeuri care nu au fost communicate în notificarea trimisă.” a afirmat Eugen Bola, prefectul judeţului Constanţa.
 
MSC Flaminia a acostat în Portul Constanţa după sosirea tuturor avizelor care atestă adevărata încărcătura navei, dar şi faptul că nu va pune în pericol viața lucrătorilor și a locuitorilor. Totuşi, la finalul acestei operaţiuni a fost spus şi adevărul. În afară de miile de tone de deșeuri metalice şi şlam, la bordul navei se află şi alte deşeuri care nu pot fi neutralizate aici. Acest lucru nu a fost confirmat niciodată de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, care totodată a menţinut pe toată durata şederii acestei nave în România o umbră de mister.
 
“ Armatorul se află în tratative este o variantă de multă vreme, noi am propus una care ziceam că este mai deșteaptă și anume aceea de a veni o navă, de a se așeza între Flaminia, puneam o membrană și scoteam toate deșeurile care erau în plus. Dar se pare că ei și-au făcut alte calcule.” a mai spus Eugen Bola.
 
După ce deşeurile vor fi neutralizate, nava se va întoarce în România, în portul Mangalia, pentru reparaţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii