Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Romii, celebrați la Cumpăna

ro

08 Apr, 2014 21:16 1978 Marime text
Reprezentanții Primăriei, ONG-urilor, alături de asistenți sociali și de rromi au luat parte la evenimentul care a avut loc la Casa de Cultură din localitate.
Rromii prezenți au avut ocazia să cunoască semnificația zilei lor internaționale. Cu această ocazie a rulat și un film motivațional, și le-au fost explicate simbolurile minorității: limba, drapelul și imnul. Rromii au fost fericiți că s-a organizat un eveniment în care minoritatea a fost în prim plan. De ziua lor, s-au simțit speciali și au ajuns la concluzia că educația este foarte importantă.
„La Congresul Internațional al Romilor, primul astfel de congres de la Londra, au fost adoptate simbolurile romilor. Unul dintre ele este steagul romilor, partea de jos, cea verde, reprezintă pământul, cea de sus, albastră, reprezintă cerul, iar roata este simbolul indienilor, regăsit și pe steagul Indiei.” a declarat Beu Georgiana, mediatorul școlar CJRAE Constanța.
„La această manifestare am invitat rromii din comunitatea Cumpăna, cadre didactice și reprezentanți ai ONG-urilor. Activitatea constă în vizionarea unui film motivațional și anume “Ce vrei să te faci când vrei să fii mare” și o dezbatere interactivă.” a afirmat Anina Simona Zamfir, inspectorul principal Serviciul de Asistență Socială.
Ziua Internațională a Romilor a fost sărbătorită pentru prima dată în 8 aprilie 1971, atunci când, la Congresul Uniunii Internaționale a Romilor, s-a luat decizia adoptării limbii oficiale și a drapelului. De atunci este sărbătorită în fiecare an, inclusiv în România, unde exista o comunitate numeroasă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii