Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv RAJA prelungește contractul cu BERD

ro

08 Aug, 2014 20:22 1712 Marime text
Compania de apă SC RAJA SA a prelungit contractul cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). RAJA Constanța a accesat un împrumut de 10 milioane de euro. Finanțarea obținută va fi utilizată pentru investiții în rețeaua de alimentare cu apă, de tratare și distribuție.
“Derulăm astăzi proiecte ce depășesc 500 de milioane de euro, în cele șapte județe în care acționăm. Noi i-am pregătit domnului primar proiecte de 400 de milioane de euro, care sunt eligibile. va fi nevoie, în continuare, de cofinanțare.” a declarat Felix Stroe, director SC RAJA SA.
 
Prima colaborare între RAJA și BERD a început în 1997, iar în noiembrie 2010 a avut loc semnarea Contractului de Împrumut pentru susţinerea finanţării Proiectului „Reabilitarea şi Modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa – Ialomiţa”.
 
“Stația de epurare Eforie Sud este impresionantă, dar și restul companiei este foarte bine organizat, iar banca aputut da cu împrumut foarte mulți bani companiei.” a spus JeanPatrick Marquet, director BERD.Directorul companiei de apă RAJA a atras din nou atenția asupra TVA-ului la apă. “Nu este normal ca apa de băut să aibă 24% TVA.” a precizat Felix Stroe, director SC RAJA SA.RAJA derulează în prezent patru proiecte în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007 – 2013 totalizând peste 328 milioane euro cu TVA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii