Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Radu Mazăre se opune proiectului prin care toți cetățenii României sunt obligați să completeze declaraţii de avere

ro

30 Aug, 2013 19:51 2406 Marime text
Primarul Constanţei este de părere că Victor Ponta nu va primi votul constănţenilor la alegerile prezidenţiale, dacă va susţine proiectul ce prevede ca întreaga populaţie să fie obligată să completeze declaraţii de avere.

“Rămân la opinia mea că dacă ea va fi pusă doar pe cine va dori ANAF-ul, atunci cred, aşa cum cunosc eu populaţia libertină şi liberală a Constanţei, că nu va vota un președinte care susţine aşa ceva, ca populaţia să fie la cheremul ANAF-ului obligată să dea declaraţii de avere.” a afirmat primarul Constanţei, Radu Mazăre.

De cealaltă parte, Victor Ponta susţine că acest proiect se adresează persoanelor care au o avere ce depăşeşte 100 de mii de euro, care nu corespunde cu veniturile declarate.

“Nu s-a pus niciodată problema ca toţi românii să depună declaraţii de avere. S-a pus problema ca cei cu venituri mari şi trebuie să stabilim pe baza unor date concrete ce înseamnă venituri mari, care au diferenţe mari între venitul declarat şi bunurile pe care le achiziţioneză, să intre, aşa cum se întâmplă în Europa şi în America, într-o procedură de verificare. E un lucru absolut normal şi eu cred că nici un om bogat care e şi cinstit nu se supăra, dimpotrivă, oamenii bogaţi si cinstiţi se vor bucura să vedem de ce alţii sunt bogaţi fără să muncească.” a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Acest proiect de lege ar putea intra în vigoare anul viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii