Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Prostituția capată un nou statut

ro

18 Jan, 2014 19:44 2717 Marime text
Mai puțin stres și mai multă libertate! Așa traduc prostituatele românce prevederile Noului Cod Penal! Dacă până acum fugeau numai la auzul cuvântului lege, acum abia așteaptă data de 1 februarie, de la care intră în vigoare noile măsuri potrivit cărora prostituția nu va mai fi considerată infracțiune. Cât despre faptul că ar putea totuși să fie amendate femeile spun că au deja teancuri de amenzi neplătite, care zac pe birourile polițiștilor. Cea mai veche meserie din lume are șanse mari să se dezvolte în România! Asta după ce, în Noul Cod Penal ce intră în vigoare de la 1 februarie, prostituția nu mai este stipulată ca o infracțiune!
 
“Nu o să ne mai ia Poliția și asta o să fie mai bine. O să ne lase în pace și nu o să ne mai streseze tot timpul să fugim de ei, să ne alerge. Este foarte bine deoarece nu ne mai ia Poliția ca să ne mai dea amenzi”, a declarat o prostituată.
 
Cu alte cuvinte, în loc de drumuri la secțiile de poliție și dosare penale, prostituatele vor putea să scape cu o simplă amendă contravențională. Mai grav este că această prevedere nu impune niciun fel de restricții pentru cele care se ocupă cu prostituția. Sute de amenzi neplătite zac pe birourile autorităților, iar asta o spun chiar ele.
 
“Până se legalizează prostituția, trebuie să ne dea amenzi, că e meseria lor, a Poliției. Au venit de multe ori, m-au ridicat de pe stradă, m-au dus la secție, m-au interogat, m-au legitimate și mi-au dat amendă. Toată lumea e pretențioasă în ziua de azi. Și ca să mă duc să mă angajez pentru 7 milioane lei vechi, nu m-ar ajuta cu nimic. Cred că nici dumneavoastră sau nimeni pe lume sau din altă localitate n-ar lucra pe lună cu 7 milioane lei vechi și cu un copil mic. Pe seară câștig până în 250 de ron. Câștig bine. Sunt seri în care fac mai mult și seri în care fac mai puțin. Nu mi-e frică de nimic. La câte se întâmplă pe lumea asta [...] mie ce poate să mi se întâmple. Dacă ma ia cineva și mă duce undeva asta e! Știu să vin înapoi, dacă nu, ajung pe lumea cealaltă. Ce poate să fie ceva noi”, a agăugat fata.
 
Nu e de mirare că astfel de fete sunt ținte extrem de ușoare în traficul de carne și proxenetism. Referitor la ultimele două “indeletniciri”, în Noul Cod Penal rămân infracțiuni pedepsite cu dosar penal și închisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii