Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Profesorii au intrat în grevă

ro

28 Oct, 2013 18:54 2228 Marime text
Profesorii constănțeni au intrat astăzi în grevă japoneză, în timp ce liderii lor pichetează la sediul USL din Capitală și la Guvern. Alături de colegii din țară, dascălii vor intra la ore până miercuri purtând o banderolă albă pe braț sau ecusoane.
Chiar dacă profesorii au intrat în grevă, activitatea didactică nu va avea de suferit, iar elevii nu vor resimți efectele protestului.
„ Sper să îndeplinească toate condițiile impuse de lege și să nu perturbe activitatea din școli.

Îmi doresc ca în toate unitățile școlare din județul Constanța, activitatea didactică să se desfășoare corect, elevii să nu fie afectați în niciun fel de acest demers pe care dânșii doresc să-l inițieze. ” a declarat Răducu Popescu, șeful Inspectoratului Județean Școlar Constanța.
Printre revendicările profesorilor se numără: decontarea cheltuielilor cu naveta, reintroducerea ajutorului de 100 de euro pe an pentru cărţi și reintroducerea normei de predare de 16 ore pe săptămână pentru dascălii care au peste 25 de ani vechime la catedră.

„ Nu ne permitem o grevă și atunci ne manifestăm nemulțumirea cu astfel de banderole și cu solidarizarea către cei care fac mitinguri. Deja sunt câțiva colegi care vor să participe la mitingul din 6 septembrie. ” a afirmat Alexandrina Avram, liderul de sindicat al Liceul Teoretic “Traian”.

De asemenea, profesorii cer majorarea salariilor, depolitizarea învăţământului, precum şi regândirea programelor şcolare.
„ Suntem solidari cu profesorii noștri. Susține alocarea a 6 la sută din PIB pentru învățământ. Perioada aceasta noi vom purta insigne care fac parte din campania “Șanse pentru educație”, inițiată de studenți.” a spus Alexandru Bajdechi, președintele Consiliului Judeţean al Elevilor.

Totuși, nu toți profesorii au purtat banderole albe sau ecusoane în semn de protest.
„ Poate este doar o simplă scăpare, poate sunt colegi care se tem, sunt colegi care nu au ajuns în posesia obiectivelor noastre și probabil că, de aceea, nu s-au conformat solicitărilor noastre. ” a precizat Mitică Iosif, președintele SLSIP Constanța.
Dacă Guvernul nu va răspunde solicitărilor întreprinse de dascăli, până în data de 6 noiembrie, profesorii vor organiza, la Bucureşti, un miting de amploare, urmat de un marş de protest.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii