Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Profesorii amenință cu boicotarea BAC-ului

ro

04 Jun, 2014 19:18 2829 Marime text
Examenul de Bacalaureat din acest an este pus sub semnul întrebării. Profesorii care fac parte din comisii amenință cu boicotarea examenului. Dascălii spun că banii pe care ar urma să-i primească sunt prea puțini. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere Guvernului să suplimenteze aceste fonduri.

„Dacă va exista un boicot al examenelor din vara aceasta, începând probabil cu testarea națională la clasa a VIII-a sau cu examenul de bacalaureat, boicotul nu va fi organizat de nimeni, ci este expresia unei stări extraordinare de tensiune și de frustrare care s-a strâns în rândul profesorilor din învățământul preuniversitar românesc”, ne-a declarat Mitică Iosif (foto), preşedinte SLSIP Constanța.

Președintele Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanța trage astfel un semnal de alarmă asupra modului în care sistemul educațional românesc se chinuie să supraviețuiască. Mitică Iosif susține că nu ar fi o surpriză ca ministrul Educației să se trezească în toiul bacalaureatului fără comisii de examen în anumite județe. 

„Totul demonstrează lipsă de respect față de munca celor implicați în buna derulare a examenelor. Și cum, în acest moment, nimeni nu poate fi obligat de către nimeni să participe la buna desfășurare a examenelor, este prosibil ca domnul ministru să se trezească, cel puțin în anumite județe, cu o situație care nu este deloc plăcută, și anume să nu aibă oamenii necesari pentru a organiza comisiile care să se ocupe de organizarea examenelor”, ne-a mai spus Mitică Iosif, preşedinte SLSIP Constanța.
Pentru a supraveghea elevii în timpul examenelor, un profesor primeşte 19 lei pe zi, iar fiecare lucrare corectată este plătită cu trei lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nec 05 Jun, 2014 12:50 Dle lider, ce inseamna "nu ar fi o surpriză ca ministrul Educației să se trezească în toiul bacalaureatului fără comisii de examen în anumite județe" ? Ati facut, vreodata, o analiza temeinica a starii de lucruri a sindicatului constantean, distrus de dna Ioana Purcarea ? Cum adica, "fara comisii de examen in ALTE JUDETE" ? De ce acest "la dolce far niente" ? Chiar or fi multumiti cei de la catedra de salariile lor mizerabile, singura masura a guvernantilor fiind cea de majorare a salariilor debutatnti ? Ii sacrificam pe cei cu experienta si cu state vechi in educatie ? V-ati gandit vreodata ca chiar acea cotizatie de 1% din totalul veniturilor impozabile (nu dupa impozitare!) este mult, ba chiar foarte mult pentru acceptarea unei resemnari dramatice, survenite dupa atatea si atatea tradari ale liderilor sindicali, la toate nivelurile ?