Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Panică la Secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean Constanța

ro

04 Nov, 2013 22:43 2709 Marime text
Cei aflați în curtea Spitalului Clinic Județean Constanța au rămas șocați când au văzut că pe balustrada unui balcon situat la etajul 8 al clădirii se află un copil. Imediat au fost alertate autoritățile, prin 112, iar la fața locului a sosit un echipaj de pompieri. După lungi discuții, minorul a fost convins să intre înapoi în salon.
“ Am fost solicitați pentru a interveni la asistența unui copil de 13 ani ce se afla în exteriorul unui balcon situat la etajul 8 al Spitalului Județean Constanța. Am intervenit cu o autoscară mecanică de salvare la înălțime. L-am convins cu vorbă bună, a urcat în balcon și a fost preluat de medici. ” a declarat căpitanul George Nicolae, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Medicii neagă orice tentativă de sinucidere a minorului, care, spun ei, are probleme psihice. Motivul care l-a făcut pe acesta să iasă pe balustradă se pare că este refuzul de a-l externa de pe secția de Pediatrie.
„ Nu a fost vorba să se arunce de la balcon. S-a dus acolo pentru că este vorba de un copil cu probleme psihice. Are tratament psihiatric și provine dintr-o familie cu probleme. I s-a promis că astăzi va fi externat din secția de Pediatrie, dar nu s-a întâmplat acest lucru și probabil că s-a supărat. ” a afirmat Cristina Mihai, șeful secției de Pediatrie.
Nimeni nu recunoaște însă că acest minor de doar 13 ani, cu antecedente psihiatrice grave, a fost lăsat nesupravegheat. Mai mult, explicația unora dintre cadrele medicale este de-a dreptul halucinantă.

„Copilul a ieșit și el afară să ia puțin aer. Probabil că a văzut prea multe filme și a încercat să facă un teribilism ca orice copil la vârsta lui.” a povestit medic Ablez Etnar.
Cât despre transferul copilului într-o instituție medicală unde poate primi îngrijire de specialitate, medicii spun că acest lucru nu este posibil deoarece, în Constanța, nu există o secție de Psihiatrie infantilă, iar la spitalul de la Palazu Mare nu este primit din cauza vârstei mult prea mici.

“Problema este că în Constanța nu avem secție de Neuropsihiatrie Infantilă. Nu putem să ținem acest copil sub cheie. La Palazu Mare nu îl primește pentru că acolo se pot interna doar copiii cu vârste mai mari de 16 ani.” a mai spus Cristina Mihai, șeful secției de Pediatrie.
Conducerea Spitalului Clinic Județean a deschis o anchetă în acest caz pentru a determina care au fost cauzele producerii incidentului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii