Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Pace între Primăria Constanța și italienii de la FIN.CO.GE.RO

ro

02 Oct, 2013 20:36 2489 Marime text
După mai bine de un deceniu de procese şi negocieri, disputa dintre Primăria Constanţa şi italienii de la FIN. CO. GE. RO ar putea fi soluţionată.

Firma FIN. CO. GE. RO a renunţat la executarea contractului de concesiune a terenului de pe strada Mihai Eminescu din municipiu, care cuprinde 10 mii de metri pătraţi şi totodată a renunţat parţial la cei 60 mii de metri pătraţi din zona Faleză Nord.

„  Înțelegerea la care am ajuns cuprinde clauze fără a obliga nici Primăria, nici FIN.CO.GE.RO. De exemplu, se precizează că în termen de două luni de acum încolo noi vom face o analiză a tuturor dosarelor pe care le avem pe rol cu FIN.CO.GE.RO și dacă există dosare la care putem renunța la judecată în mod reciproc, vom face asta. Dacă nu, vom continua în instanță iar instanța va decide. „ a declarat avocatul Ionel Haşotti.

Primăria Constanţa are 54 de procese pe rol cu FIN. CO. GE. RO.  Singura înţelegere la care a ajuns cu societatea vizează proiectul de dezvoltare edilitar-urbană, care cuprinde două loturi din zona Faleză Nord şi strada Mihai Eminescu. Prin acest contract, Primăria era nevoită să investească aproximativ 40 milioane de euro pentru terenurile concesionate.

„Acest contract de 40  de milioane de euro îngenunchia, pur și simplu, orașul Constanța.„  a spus Radu Ştefan Mazăre, primarul Constanţei.

Primăria Constanţa va trebui să achite firmei FIN. CO. GE. RO 14 milioane de euro, eşalonat, pe o perioadă de 15 ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii