Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Oamenii legii, în acţiune

ro

27 Aug, 2014 17:13 1639 Marime text
Poliţiştii constănţeni au efectuat în această dimineaţă o acţiune de prevenire a accidentelor în rândul pietonilor care traversează prin locuri nepermise. Oamenii legii au împărţit materiale informative, dar şi amenzi, cetăţenilor care nu respectă regulile. Printre aceştia, au existat şi recalcitranţi care s-au simţit ofensaţi de acţiunile poliţiei, ripostând violent.
 
Traversarea prin loc nepermis reprezintă un obicei zilnic al multor pietoni, care nu se gândesc niciun moment că îşi riscă viaţa, odată cu trecerea străzii. Pentru a preveni accidentele produse pe fondul traversării neregulamentare poliţiştii le-au arătat pietonilor, fotografii realizate în urma unor accidente, tocmai pentru ca aceştia să conştientizeze riscurile la care se expun.
 
Poliţiştii Serviciului Rutier şi cei din cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii, au demarat campania în zona Gării Constanţa. Printre pietonii care nu dau doi bani pe lege, a fost identificat şi un tânăr recalcitrant (foto), ce s-a simţit ofensat de acţiunile poliţiei, agresându-i verbal pe oamenii legii, dar şi pe jurnalişti.
 
„Ia, fă, camera de aici, că ți-o sparg”, i-a spus tânărul unei reportere. 
„Dar nu mă ține așa mă, nebunule că-ți dau un capac, să-mi moară fanii, de nu plângi”, i-a replicat tânărul unui polițist, după care l-a scuipat pe cameramanul de la un post de televiziune.
 
Pietonul recalcitrant a fost dus la secţia de poliţie şi amendat cu 380 de lei. Alţii pietoni, aventurieri, nu îşi expun doar propriile vieţi pericolelor de pe şosele, ci şi pe cele ale propriilor copii.  
 
Numărul accidentelor produse pe fondul traversării neregulamentare au crescut considerabil în ultimul an.
„De la începutul anului până în prezent, pe raza județului Constanța s-au produs 177 de accidente, produse pe fondul traversării neregulamentare. Accidentele s-au soldat cu 11 persoane decedate, 19 persoane rănite grav și 154 de persoane rănite ușor”, ne-a spus Cristina Vasile, purtător de cuvânt al Poliției Rutiere.
 
Pietonii care nu traversează pe la marcaj sunt amendaţi cu două puncte, ceea ce înseamnă 180 de lei. Cei care plătesc în 48 de ore achită numai jumătate.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii