Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv O nouă șansă pentru tinerii fără bacalaureat

ro

22 May, 2014 15:26 1980 Marime text
Tinerii care nu au luat bacalaureatul și nu au niciun fel de calificare beneficiază de o nouă șansă pentru a-și dezvolta competențe și mai departe pentru a fi angajați. Proiectul național ,,Garanții pentru tineri” vine în sprijinul lor și le oferă cursuri de calificare. La Constanța s-au reunit reprezentanți ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, ai Blocul Național Sindical, dar și ai Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (PIMM).
“Venim în întâmpinarea nevoilor pe care le-au tinerii de a se integra pe piața muncii.

O să derulăm acest proiect în următorul an prin facilitarea integrării acestora pe piața muncii. Vom găsi și forme de a trece de faza de pregătire și de a fi integrați pe piața muncii. Asta înseamnă că vor fi angajați o mare parte din ei, vor avea statut de ucenici în firmele partenere. Sigur că dar, asta este o mare oportunitate pentru tinerii care astăzi își caută un rost și un destin în viață. ” a declarat Iulian Gropoșilă, președinte PIMM.
În primă fază,120 de tineri vor participa la toate activitățile care presupun orientarea lor vocațională, consiliere profesională dar și cursuri de dezvoltare anteprenorială. Cei care nu au bacalaureatul nu trebuie să dispere, șanse sunt pentru toți cetățenii uniunii europene, indiferent de calificare.
„Acest proiect pilot susține implementarea măsurilor active, mai ales pentru grupul de tineri care nu au absolvit bacalaureatul.” a afirmat Veronica Stoicea, manager de proiect.
Tot programul va permite instruirea a aproximativ 5500 de tineri din toată regiunea de sud a României și are o valoare de aproximativ 18 milioane de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii