Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Noi proteste în Constanţa

ro

03 Nov, 2013 21:52 3068 Marime text
De mai bine de 10 săptămâni, constănţenii se strâng în diverse locaţii din municipiu pentru a protesta împotriva proiectului Roşia Montană şi împotriva exploatarii gazelor de sist. Astăzi, Delfinariul a fost locul ales de oameni pentru a da startul unui nou marş de protest împotriva otrăvurilor.
 
Constănţenii adunaţi pe bulevardul Mamaia, în faţa Delfinariului, au protestat din nou împotriva exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică, împotriva mineritului pe bază de cianuri, dar şi împotriva eutanasierii câinilor. Ajuns de la proteste, la cârma Partidului Naţional al Mediului, filiala Constanţa, Sorin Belu explică până când vor avea loc protestele.
 
“Până când Guvernul şi Parlamentul vor interzice gazele de şist şi Roşia Montană să dispară din ţară.”, a declarat Sorin Belu, preşedintele Partidului Naţional al Mediului Constanţa.
 
Numărul protestatarilor a scăzut, iar duminică aproximativ 100 de oameni s-au strâns în faţa Delfinariului. Prezenţa scăzută ar putea fi determinată şi de trecerea liderului neoficial al protestelor de la un ONG la un partid politic.
 
“Nu cred că e vorba de aşa ceva, nu toată lumea poate să vină la proteste 10 săptămâni la rând, unii merg la munte. Dacă aţi fost săptămâna trecută aţi văzut că am fost şi 400-500 de persoane.”, a mai spus Sorin Belu.
 
La proteste a avut loc şi o apariţie inedită, o pereche de miri care a ales să vină în cea mai importantă zi din viaţa lor alături de protestatari. S-au schimbat cumva motivele pentru care oamenii vin să protesteze? Nici vorbă. De această dată protestatarii au mărşăluit în zona de nord a municipiului Constanţa, pe bulevardul Mamaia şi Faleză Nord.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • hmm 03 Nov, 2013 23:13 Nici sa nu protestati pentru Sanatate, Coruptie, Mizerie...