Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Neînțelegeri costisitoare

ro

26 Nov, 2014 19:33 2194 Marime text
Lărgirea drumului dintre Năvodari și Mamaia este unul dintre proiectele la care locuitorii dar și autoritățile locale au sperat de vreme multă. Cu cât este mai aproape de finalizare, cu atât apar mai multe probleme. Acum, firma care se ocupă cu racordarea la energie electrică condiționează constructorul să achite integral constravaloarea cablurilor ce țin de subtraversări.

Lucrările de lărgirea a drumului care leagă orașul Năvodari de stațiunea Mamaia au ajuns la stadiul montării cablurilor de energie electrică. Rapiditatea cu care constructorul a avansat se loveste de bariera impusă de Enel. Firma condiționează ca plata să fie făcută integral înainte de orice demers. Suma se ridică la peste 3 milioane de lei. Plata eșalonată ar fi o soluție, însă... deciziile întârzie să apară.

“Eu știu că regula lor este să primească toți banii odată, conform devizelor pe care ei le fac. Banii îi primesc în contul lor, apoi ei sunt cei care, sub formă de investiții, vor putea să demareze lucrările. Așa o fi, în general. Dar, la momentul ăsta, când sunt sume foarte mari, trebuie să fie și ei deschiși, să înțeleagă că este vorba despre un proiect european, să înțeleagă că nu pot să blocheze un asemenea proiect, de o asemenea anvergură, doar pe chestiuni care sunt, probabil, corecte, dar la nivel foarte mic”, ne-a declarat Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.

Deși neînțelegerile au loc între constructor și Enel, care are responsabilitatea montării cablurilor electrice, singurii care au de suferit sunt beneficiarii lucrării.
„Nu ține de orașul Năvodari, acest litigiu. Noi suntem beneficiarii acestei lucrări, noi suntem cei care am adus bani pentru acest proiect. Dar situația, litigiul dintre ENEL, care este o societate comercială, și societatea TELDRUM, care se ocupă de execuția lucrării, nu ține de Primărie. Dar din păcate, cei care suferă în acest moment sunt năvodărenii”, a precizat Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.

Imediat ce se va lua o decizie cu privire la montarea cablurilor de energie electrică , lucrările la drum vor fi reluate. Acesta va fi transformat într-o șosea cu patru benzi, pasarelă pietonală, piste de biciclete , trotuare și sensuri giratorii , astfel încât traficul pe ruta Năvodari Mamaia să se desfășoare fără probleme indiferent de sezon.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii