Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Munca la negru amendată pe litoral

ro

03 Jul, 2014 20:26 1825 Marime text
Operatorii economici de la malul mării, vizaţi de inspectorii ITM. Autorităţile din domeniul muncii au efectuat zeci de controale la Constanţa, iar tot atîţia angajatori au fost găsiţi cu nereguli. Munca la negru se clasează în topul motivelor pentru care angajatorii, dar şi angajaţii au primit amenzi usturătoare. Controalele inspectorilor ITM se înscriu într-o acţiune la nivel naţional, însă litoralul Mării Negre reprezintă una dintre principalele pieţe ale muncii pe timp de vară.
“În perioada 1 ianuarie-30 iulie s-au derulat la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă, un număr de 3000 de controale, au fost aplicate 475 de amenzi contravenţionale şi numărul persoanelor depistate muncind la negru este de 863”, ne-a declarat Eugen Bola, director executiv al ITM Constanţa.
Varietatea şi specificul locurilor de muncă cu caracter sezonier a îndreptat atenţia inspectorilor ITM spre angajatorii care folosesc personal la negru. „Au fost aplicate şi sancţiuni în valoare de 4,6 milioane lei, adică un milion de euro sancţiuni cu amendă contravenţională. Din păcate încă mai sunt angajatori care nu respectă legislaţia muncii şi că există toleranţă zero faţă de flagelul muncii la negru”, a precizat Eugen Bola. 
Economiile pe care le-au făcut de pe urma angajaţilor care lucrau fără contract s-au transformat în amenzi usturătoare pe care agenţii economici vor trebui să le suporte. Reprezentanţii  Inspectoratului Teritorial de Muncă spun că vor continua verificările pe litoral, pentru a creşte gradul de conştientizare a angajatorilor, dar şi a salariaţilor despre respectarea prevederilor legale în domeniul muncii. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii