Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV “Lumină pentru un viitor verde”

ro

08 Nov, 2013 14:45 2464 Marime text
O viață mai sănătoasă și un mediu mai curat. Asta își doresc elevii Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” din Năvodari. Copiii au implementat un nou proiect numit ”Lumină pentru un viitor verde”. Conducerea școlii vrea să monteze în unitatea de învățământ un panou fotovoltaic. Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” din Năvodari împreună cu Primăria orașului și cu Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie vor să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte consumul de energie. În acest sens au demarat un nou proiect numit ”Lumină pentru un viitor verde”.
 
“Este vorba despre proiectul ”Lumină pentru un viitor verde” [...] este un proiect cu finanțare extrabugetară. Un grup de firme din România a lansat o linie de finanțare – Împreună pentru fiecare, iar noi suntem fericiții câștigători ai acestui proiect. Astăzi, în afară de sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil este Ziua Internațională a Zonelor Urbane, iar noi, ca avtivitate conexă a acestui proiect avem conflictul între urbanizare și ecologizare, iar copiii noștri realizează acolo o dezbatere și un conflict între urbanizare și ecologizare.”, a declarat Ligia-Elena Mangri, director Școala Gimnazială ”Grigore Moisil”.
 
Conducerea școlii își dorește să construiască un panou fotovoltaic.
 
“Proiectul ”Lumină pentru un viitor verde” înseamnă că noi dorim montarea a 22 de panouri fotovoltaice. Noi, ca școală vrem să facem o economie foarte mare la factura electrică, iar banii rezultați din această economisire vrem să-I reintroducem în școală prin dezvoltarea bazei materiale, premierea copiilor olimpici, deplasarea acestor copii la concursuri și tot ce se poate face pentru copii și pentru educația lor.”, a declarat Ligia-Elena Mangri, director Școala Gimnazială ”Grigore Moisil”.
 
Prin acest proiect elevii școlii au dorit să arate cât de importantă este natura și mediul în care trăim. În cadrul Casei de Cultură din Năvodari, elevii au venit înarmați cu pancarte și cu mesaje eco pentru ca oamenii să înțeleagă mai bine ceea ce înseamnă o sursă de energie curată și nepoluantă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii