Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Liceul Traian, la ceas aniversar

ro

09 May, 2014 16:10 2749 Marime text
Unul dintre cele mai de succes licee din orașul Constanța împlinește 37 de ani. La festivitate au participat și reprezentanții Inspectoratului Județean Constanța. În 2013, unitatea de învățământ a avut o promovabilitate la bacalaureat de aproape 100 %. Inspectorul general, Răducu Popescu a urmat câteva cursuri la acestă unitate de învățământ și dorește ca toate liceele teoretice să poată urma astfel de modele de succes.
„În continuare să insuflați această mândrie elevilor, că sunt elevii liceului Traian și că sunt cel puțin egali cu ceilalți elevi ai liceelor de prestigiu din Constanța.

Îmi doresc ca și în acest an, liceul Traian să fie primul, cum au fost la bacalaureat, pe locul 1 sau în primele trei locuri, pentru că am convingerea că voi, cadrele didactice alături de elevi, puteți face acest lucru.” a precizat Răducu Popescu, inspector general ISJ Constanța.
„Liceul nostru a avut un procent de promovabilitate la bacalaureat de 99,39% în prima sesiune, situându-ne pe locul 1 în învățământul constănțean, în ceea ce privește promovabilitatea. După a doua sesiune, un procent de 100%, 165 de elevi au terminat clasa a XII-a, 164 de elevi sunt în învățământul superior.” a declarat Constatin Caracoti, directorul Liceulului Teoretic Traian.

Unitatea de învățământ este avantajată și de faptul că media de admitere este una destul de ridicată, iar în bănci nu ajung decât elevi bine pregătiți. Sub îndrumarea profesorilor unității, rezultatele sunt foarte bune. Profesorii pensionați au fost și ei invitați și au avut ocazia să culeagă rodul muncii lor măcar din aprecierile inspectorilor și a foștilor elevi. Până în 1990, Liceul a purtat denumirea de Industrial Numărul șase pentru ca apoi să devină instituție de învățământ teoretică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii