Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Legea privind interzicerea tăierii copacilor, foarte bine primită de constănțeni. Mai rămâne să fie și respectată!

ro

03 Jun, 2014 21:28 3496 Marime text
Copacii sănătoși din spațiile verzi nu vor mai putea fi tăiați decât cu avizul agențiilor județene de protecția mediului. Inițiativa legislativă a fost adoptată astăzi în plenul Camerei Deputaților.

Constructorii, care vor să ridice imobile pe spațiile verzi, vor trebui mai întâi să treacă pe la sediile agențiilor județene de protecția mediului, întrucât orice tip de clădire se va ridica doar cu acordul acestora.

În Constanța, construcțiile noi apar ca ciupercile după ploaie, iar de cele mai multe ori spațiul sacrificat este cel verde, unde, „din întâmplare” se mai găsesc și câțiva arbori, care sunt eliminați imediat.

Constănțenii cunosc foarte bine această situație, iar faptul că spațiile verzi, alături de arbuștii sănătoși, dispar din peisajul orașului de la malul mării nu mai reprezintă o noutate. Legea care obligă constructorii să aibă acordul agențiilor județene de mediu pentru tăierea copacilor este primită foarte bine de constănțeni. Reacțiile nu au întârziat să apară, iar mulți se tem că legea, ca orice altă lege, nu va fi respectată.

„Perfect. Așa trebuia să fie demult, nu de acum. E un lucru corect. Bine ar fi dacă s-ar respecta”, a declarat o tânără, aflată în Parcul Tăbăcărie din Constanța.
„Dacă s-ar respecta, ar fi bine, dar la noi nu se respectă. Legi, legi, legi se tot dau, dar nu se respectă”, a spus și o pensionară.

„Mă mir de ce nu a fost nevoie până acum de avizul ăsta. Printre toate avizele care le erau cerute constructorilor, trebuia să se numere și acest aviz. Și să prevadă niște reguli clare, precise: la ce distanțe, când, unde, dacă se pot tăia pomii, dacă nu. Că sunt pomi de ani și ani de zile, în spații verzi și acum se vor distruge”, a zis și un bătrân.

„Mi se pare corect. Asta trebuia de multă vreme. Deja s-a distrus prea mult”, a ținut să menționeze și un tânăr constănțean.

În plus, proiectul prevede că administratorii spațiilor verzi sunt obligați să realizeze măsurile de siguranță, respectiv toaletarea copacilor sau înlăturarea crengilor care ar reprezenta un pericol pentru cetățeni. Nu o dată s-a întâmplat ca în timpul unor furtuni, mașinile constănțenilor să aibă de suferit din cauza ramurilor copacilor bătrâni, care au căzut efectiv peste autovehicule.

Sursa text: Gazeta de Năvodari
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DE RAS....SAU DE PLANS 04 Jun, 2014 08:22 Vor obtine TOATE avizele,fara cracnire. De ce Agentia de Mediu nu se deranjeaza cu nimic pt toate vilele construite pe malul lacului Siut-ghiol la Ovidiu fara a fi lasat malul pt toata lumea? Credeti ca se vor impiedica de cativa copaci?
  • raducu 04 Jun, 2014 08:05 Dar primaria nu este condusa de Partid ? DAR agenţia de mediu nu este condusă de Partid ? Dar comisariatul de mediu de cine este condus? De şapte ani de zile EcoDobrogea se străduieşte să obţină de la primăria autonomă Constanţa Registrul spaţiilor verzi prevăzut de legea 24/1997 completată Nu a reuşit ! Cât de hazlii sunt răspunsurile , nici nu mai vorbim !O nouă lege ?