Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV La mulţi ani, Litoral TV!

ro

22 Jan, 2014 14:11 2610 Marime text
La data de 22 ianuarie 2012, un grup de tineri entuziaşti realiza prima emisie a postului de televiziune Litoral TV. Emoţia şi incertitudinea au fost înlocuite treptat cu profesionalism şi experienţă. Echipa formată în urmă cu 2 ani s-a schimbat. Câţiva colegi au plecat, alţii au ales să rămână în familia Litoral TV şi să îi ajute pe cei noi să se integreze. Toţi avem acelaşi scop: să le oferim telespectatorilor cel mai bun produs mediatic. În urmă cu doi ani, în oraşul Năvodari s-au pus bazele unei televiziuni ce dorea să le aducă telespectatorilor informaţia nedistorsionată. Iar acest scop a fost atins. Litoral TV a devenit un partener de încredere, care prezintă realitatea aşa cum este ea.
 
“Prima zi de emisie a fost un lung maraton care a început oficial la ora 14.00, neoficial a început cu vreo două zile înainte. Și a fost un direct lung, obositor, de 8 ore, dar care a ieșit foarte bine. Încet, încet am devenit o echipă și cred că lucrul cel mai important pe care l-am învățat de când lucrez la Litoral TV este cât de important e să lucrezi în echipă”, a declarat Monica Vasiliev, producător emisiuni.
 
Cei doi ani de activitate au fost presăraţi cu bune şi cu rele, cu zâmbete dar şi cu momente în care nervii au fost greu puţi la încercare. Dar cunoaşte cineva vreo familie liniştită?
 
“Îmi place mult de tot colectivul de aici, sunt oameni tineri, inteligenți, cu foarte multe idei și cu o forță energetică extraordinară”, a spus Zully Mustafa, realizator emisiuni.
 
Litoral TV este o televiziune tânără, care a crescut, ca în poveşti, în doi ani cât alţii în şapte. Şi asta datorită entuziasmului fără limite şi a colectivului care a transformat postul într-una dintre cele mai puternice voci mediatice din judeţul Constanţa.
 
“Când vorbim de Litoral TV vorbim de Năvodari. Iubesc Năvodariul, iubesc colegii și iubesc tot ceea ce înseamnă Litoral TV [...] în primul rând libertatea pe care o avem toți aici, și pe care o răspândim tuturor”, a spus Codruţ Burdujan, realizator emisiuni.
 
“Litoral TV înseamnă totul. Înseamnă bucurie, înseamnă noutate, înseamnă fericire, înseamnă absolut tot”, ne-a spus și Alexandra Chirvase, relizator emisiuni.
 
Televiziunea poate forma caractere şi poate construi cariere puternice. A dovedit-o Litoral TV. Şi asta deoarece noi preţuim oamenii şi aptitudinile lor.
 
“Inițial nu am lucrat în televiziune deloc. Eu când am venit aici am făcut grafică, după care am învățat să editez video, ceea ce este ok. Profesional știi mai multe lucruri”, a declarat Robert Nestorescu, editor imagine.
 
“Eu sunt după primul meu jurnal și am avut emoții și nu mai pot, dar am scăpat cu bine. Colegii m-au felicitate. De când am venit aici, acesta a fost primul meu gând – să prezint jurnalul – deși la început am avut de învățat, au fost câțiva pași pe care a trebuit să-I parcurg”, a spus Tabita Nedelcu, crainic.
 
“Sunt foarte atentă la Tabita, că este prima ei zi și am emoții pentru ea. Și îmi aduc aminte cum a fost la mine prima zi, când am intrat în platou și pur și simplu au început să-mi tremure și mâinile și tot corpul. Îmi transpiraseră mâinile, nu mai știam ce să fac, dar într-un final văd că totul a fost bine. Mă bucur foarte mult că am ajuns și că am trecut mai departe la o nouă etapă atât în dezvoltarea mea personală cât și profesională și sper să meargă din ce în ce mai bine”, a declarat Denisa Stoenescu, crainic.
 
Pentru ca în faţa camerelor de filmat totul să iasă bine este nevoie de efortul unei întregi echipe. Sunt colegii pe care telespectatorii nu îi văd niciodată, dar care se asigură că orice detaliu este pus la punct.
 
“Eu nu apar pe sticlă, sunt în spatele camerei. În spatele camerei trebuie să știi ce să faci, că dacă nu știi ce să faci ... trebuie să știi încadrări, unghiuri, toate astea”, a spus George Dima, operator imagine.
 
“E o muncă activă, pentru că orice meserie a-i presta în radio, televiziune, ziar, consumă o oarecare energie, uneori chiar și nervi, dar cei care sunt stăpâni pe situație vor reuși să ducă la bun sfârșit ceea ce și-au propus și ceea ce își doresc șefii”, a declarat Vali Crângaşu, crainic.
 
Ştirile reprezintă un capitol extrem de important. Pentru noi, cel mai important este să reuşim să transmitem realitatea în mod obiectiv, să ilustrăm viaţa…. aşa cum este ea.
 
“A face știri înseamnă a pune împreună. Fiecare dintre cei care lucrează în redacția asta își aduc aportul la jurnalele pe care le văd telespectatorii. Munca în echipă este esențială. Dacă nu ne sprijinim și nu ne ajutăm în momentele în care avem nevoie, nu putem să evoluăm, de aceea orice idee este binevenită. Lucrurile mai puțin bune, acele greșeli de care menționează toată lumea, sunt taxate în măsura în care ele sunt extrem de grave. Eu nu cred întotdeauna că o greșeală este ceea ce definește un om, ci mai mult suma lucrurilor mai bune pe care le face”, a declarat Oana Damian, editor ştiri.
 
Suntem serioşi şi profesionişti. Ne îndeplinim întodeauna sarcinile cu responsabilitate. Dar am învăţat că este important să nu uităm să zâmbim. Fără dumneavoastră, telespectatorii, nu am fi reuşit să atingem cei doi ani de activitate. Cu această ocazie vă mulţumim şi vă promitem că vom rămâne la fel de imparţiali, corecţi şi sinceri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii